Răspunsul BEC: Organizarea şi numerotarea secţiilor de votare, atribuţie exclusivă a MAE

Organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate reprezintă o atribuţie exclusivă a Ministerului de Externe - precizează, din nou, Biroul Electoral Central.

Adăugat: 12 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat dat publicităţii, luni seara, după întâlnirea avută  cu reprezentanţii Ministerului de Externe pe tema organizării procesului electoral din diaspora, Biroul Electoral Central afirmă, că solicitarea ministerului privind posibilitatea legală ca unele secţii de votare să îşi desfăşoare activitatea la al doilea tur de scrutin la alte adrese excedează competenţa Biroului Electoral Central.

În privinţa suplimentării numărului de secţii pentru românii din diaspora, Biroul Electoral Central anunţă că îşi menţine punctul de vedere exprimat anterior, potrivit căruia, legea ar permite înfiinţarea de noi secţii.

"Biroul Electoral Central a răspuns cererii Ministerului Afacerilor Externe de clarificare a situaţiei legate de suplimentarea numărului de secţii de votare din străinătate. De votul din Diaspora se ocupă Ministerul de Externe", susţine BEC într-un comunicat.

”Referitor la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe sub aspectul precizării de către Biroul Electoral Central a posibilităţii legale ca unele secţii de votare să-şi desfăşoare activitatea la al doilea tur de scrutin la alte adrese, fără schimbarea numărului secţiei de votare şi a celorlalte elemente constitutive menţionăm că organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate reprezintă o atribuţie exclusivă a Minisetrului Afacerilor Externe, astfel încât orice solicitare în sensul celor arătate excedează competenţei Biroului Electoral Central.”, se mai arată în documentul BEC.

Schimbul de adrese vine după ce Teodor Meleşcanu a declarat după şedinţa de Guvern ca legea nu îi permite să deschidă noi secţii şi că atributul revine exclusiv BEC şi Biroului Electoral Internaţional.

"Nu MAE organizează alegerile. BEC și BES sunt responsabile pentru organizarea alegerilor. MAE va aplica orice decizii ținând cont legile în vigoare, în măsura în care decizia BEC ne indică ce avem de făcut", a susţinut ieri, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alin Şerbănescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza