Rasmussen pentru RRA: NATO se va concentra pe apărarea şi protejarea membrilor ei

Alianţa Nord Atlantică trebuie să se adapteze la noul tip sofisticat de război pe care îl practică Rusia, care recurge la activităţi subversive în locul agresiunilor directe, a declarat Anders Fogh Rasmussen, într-un interviu pentru Radio România.

Adăugat: 16 Mai 2014
Ultima actualizare:16 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Anders Fogh Rasmussen, secretar general al NATO
trimite pe mail

Secretarul general al Alianţei Nord Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, se întâlneşte vineri, la Bucureşti, cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta, cu ministrul român de externe şi cu cel al apărării.

Acţiunile Rusiei în Ucraina au făcut să apară o situaţie de securitate cu totul nouă în Europa,  a declarat înaltul oficial NATO într-un interviu pentru Radio România Actualităţi.

Alianţa trebuie să se adapteze, în consecinţă, la noul tip sofisticat de război pe care îl practică Rusia, care recurge la activităţi subversive în locul agresiunilor directe, i-a explicat Anders Fogh Rasmussen redactorului RRA, Carmen Gavrilă.

"Bineînţeles, unele elemente în această chestiune sunt dincolo de atribuţiunile NATO. Alianţa se va concentra pe apărarea şi protejarea membrilor ei în faţa oricărei ameninţări militare. Nu voi intra în detalii despre cum ar trebui societăţile noastre să se adapteze la această nouă situaţie de securitate, dar ce am văzut pornind de la Rusia este o situaţie cu totul nouă în Europa şi suntem pregătiţi să o abordăm", a spus Anders Fogh Rasmussen. 

Reporter: Echilibrul de securitate în Marea Neagră este în mod clar schimbat. Ce planuri are NATO pe termen lung în regiune pentru apărare şi pentru descurajarea agresiunilor poate noi baze NATO? 

Anders Fogh Rasmussen: În prezent, analizăm paşii pe care ar trebui şi am putea să-i facem. Am luat o serie de măsuri imediate, mă aştept ca la summitul NATO din Ţara Galilor să fie luate şi mai multe măsuri pentru a întâri apărarea comună.

AUDIO Interviul integral

Summit-ul Alianţei Nord-Atlantice din Ţara Galilor este programat la începutul lunii septembrie a acestui an.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza