Raportul Inspecţiei Judiciare "va conta foarte mult în decizia de revocare a lui Kovesi"

Ministrul Justiţiei declară că raportul Inspecţiei Judiciare privind activitatea conducerii DNA va conta foarte mult în decizia de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.

Adăugat: 31 Octombrie 2017
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat înaintea şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM, în care este analizat raportul Inspecţiei Judiciare privind activitatea conducerii DNA, că acest document va conta foarte mult în decizia de a cere sau nu revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Tudorel Toader: Să aşteptăm dezbaterile, aşteptăm concluziile, asteptăm poziţia secţiei pentru procurori, după care voi exprima punctul meu de vedere. 

Reporter: Cât contează acest raport în decizia dumneavoastră de a cere sau nu revocarea? 

Tudorel Toader: Foarte mult. 

Întrebat de jurnalişti dacă este mulţumit de conducerea DNA, ministrul Justiţiei a evitat să dea un răspuns şi a spus că urmează să se pronunţe şi el în calitatea sa de ministru.

Pe de altă parte, procurorul general Augustin Lazăr, a spus că este mulţumit de activitatea DNA şi că trebuie să existe deplină încredere în CSM că va da o soluţie corectă. 

Augustin Lazăr: Eu zic să avem încredere în Consiliul Superior al Magistraturii, care este garantul independenţei justiţiei. Nu poate şti altcineva mai bine decât Consiliul Superior al Magistraturii cum să stabilească un adevăr şi cum să apere justiţia, o justiţie independentă. 

Reporter: Sunteţi mulţumit de activitatea conducerii DNA? 

Augustin Lazăr: Da. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută, astăzi, raportul Inspectiei Judiciare asupra activităţii DNA.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2017
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza