Raportul asupra legii graţierii va fi finalizat de senatorii jurişti

Comisia juridică a Senatului va finaliza, luni, raportul asupra legii graţierii, după care proiectul va intra în plen pentru dezbatere şi vot final.

Adăugat: 7 Mai 2017
Ultima actualizare:7 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Documentul a stârnit controverse în urmă cu câteva zile, când a fost amendat în comisie, astfel încât fapte de corupţie, precum luarea şi darea de mită, dar şi traficul de influenţă să fie graţiate.

Ulterior, senatorii jurişti au renunţat la amendamente.

Faţă de forma transmisă de guvern, senatorii jurişti au adus unele modificări, precum graţierea pedepselor de până în trei ani, scăderea a trei ani din pedeapsa care nu depăşeşte 10 ani sau înjumătăţirea pedepselor femeilor însărcinate, precizează reporterul RRA.

Dezbaterea amendamentelor s-a încheiat joi, când membrii comisiei au revenit asupra graţierii pedepselor pentru corupţie şi au respins propunerile social-democraţilor, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloi, identice, de altfel, cu amendamentele lui Traian Băsescu.

Astfel, fapte de corupţie, precum darea sau luare de mită, traficul şi cumpărarea de influenţe nu vor mai fi graţiate.

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări că proiectul de lege, adoptat de parlament, nu va conţine graţierea faptelor de corupţie.

"Sunt destul de dezamăgit de modul cum a funcţionat până acum Comisia juridică de la Senat în această privinţă. Legea graţierii nu va cuprinde graţierea fatelor de corupţie. Nu ştiu, pe mine mă interesează ca în legea care va fi votată să nu existe acele amendamente", a spus Dragnea.

Pentru proiectul de lege privind graţierea, Camera Deputaţilor este for decizional.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
7 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza