Raport favorabil pentru revocarea din funcţie a lui Mişu Negriţoiu

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu, nu s-a prezentat azi la audierile din Parlament, dar un raport de revocare a lui din funcţie va fi supus Plenului reunit.

Adăugat: 31 Octombrie 2016
Ultima actualizare:31 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF
trimite pe mail

Deputaţii şi senatorii din comisiile de buget-finanţe şi economică au dat raport favorabil pentru revocarea din funcţie a preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu.

El fusese invitat, astăzi, la audieri în faţa membrilor acestor comisii, care îl acuză că a gestionat defectuos problema asigurărilor auto obligatorii RCA.

Mişu Negriţoiu nu a venit la audierea din parlament, dar a trimis o scrisoare în care arată că, potrivit legii, nu poate fi demis din funcţie.

Deputatul PNL Andreea Paul a afirmat că în contractul colectiv de muncă al ASF sunt prevăzute salarii compensatorii de mii de euro pentru şeful instituţiei în cazul în care acesta renunţă la funcţie înainte de încheierea mandatului. 

"Opt salarii compensatorii înseamnă 104 mii euro. Acesta cred eu că este şi motivul principal pentru care preşedintele ASF refuză să-şi dea demisia şi aşteaptă procedura parlamentară pentru demitere", a spus Andreea Paul. 

Preşedintele comisiei de politică economică a Camerei Deputaţilor, Mihai Tudose, a declarat că principalul motiv de revocare a şefului ASF este managementul defectuos al pieţei de asigurări.

"Salariile sunt un drept pe care cel în cauză îl primeşte dacă este dat afară din motive neimputabile lui. Ei, noi tocmai propunem eliberarea din funcţie din motive imputabile lui. Prostul manageament este un motiv imputabil lui şi atunci s-ar putea să nu le primească", a susţinut   Mihai Tudose. 

Raportul de revocare adoptat astăzi în comisiie de specialitate merge în plenul reunit al parlamentului pentru decizia finală privind demiterea lui Mişu Negriţoiu din funcţia de preşedinte al ASF.
 Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza