Raport favorabil pentru Legea graţierii în Comisia Juridică

Legea privind graţierea unor pedepse a primit raport de admitere în Comisia Juridică a Senatului şi există posibilitatea să fie introdusă pe ordinea de zi a Senatului.

Adăugat: 8 Mai 2017
Ultima actualizare:8 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Juridică a Senatului a adoptat astăzi un raport de admitere a Legii privind graţierea unor pedepse cu unele amendamente.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, spune însă că doreşte ca legea să treacă de Senat în forma propusă de guvern.

Preşedintele Comisiei Juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, arăta că, potrivit datelor primite de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, puţin peste 1000 de persoane ar putea beneficia de măsurile privind graţierea unor pedepse din proiectul de lege.

Potrivit amendamentelor adoptate în comisie, faptele de corupţie precum darea sau luarea de mită, traficul şi cumpărarea de influenţă, nu sunt graţiate.

Se graţiază în întregime pedepsele de până la 3 ani inclusiv, se scad 3 ani din pedeapsa care nu depăşeşte 10 ani sau se înjumătăţesc pedepsele femeilor însărcinate şi se graţiază în întregime pedepsele persoanelor care au împlinit 70 de ani, indiferent de pedeapsa primită, dar, atenţie, cu respectarea excepţiilor din lege.

În paralel cu decizia luiată de Comisia Juridică a Senatului, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că doreşte ca Legea privind graţierea să treacă de Senat în forma propusă de Guvern şi a arătat că în dezbaterea din Comisia Juridică s-au făcut mai multe greşeli. 

"Cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la guvern, pentru că s-au schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit", a spus Dragnea.

Senatorul PNL Alina Gorghiu menţiona că liberalii au votat împotriva proiectului de lege şi spunea că, probabil, Liviu Dragnea este nemulţumit de impactul acestuia.

"Poziţia PNL a fost una constantă. Am spus că nu este necesară, că suprapopularea penitenciarelor nu se rezolvă printr-un proiect al Legii graţierii", a susţinut Alina Gorghiu. 

Documentul va fi dezbătut cel mai probabil astăzi, în plenul Senatului şi va fi trimis apoi către Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza