Raport favorabil pentru constituirea comisiei speciale de anchetă

Senatorii şi deputaţii jurişti au aprobat cu majoritate de voturi raportul de constituire a comisiei speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial.

Adăugat: 25 Aprilie 2017
Ultima actualizare:26 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În favoarea acestei comisii au votat parlamentarii PSD, ALDE, UDMR, PMP şi grupul minorităţilor naţionale, în timp ce USR şi PNL au votat împotrivă.

Pentru a  nu se suprapune cu ancheta demarată de Parchetul General a fost modificat regulamentul Camerei, astfel încât comisia nu va cerceta infracţiunile ce ţin de abuzul în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

"Pentru a nu mai exista niciun fel de confuzie am făcut un amendament în care se precizează foarte clar că obiectul comisiei nu poate să constituie cercetarea în zona infracțiunii de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor electorale, infracțiune de care nu am prea auzit, în așa fel încât să nu ne suprapunem peste ancheta făcută de către Parchet. Doar în Regulamentul Camerei se vorbea că este interzisă o astfel de suprapunere, am precizat în mod expres că nu intrăm în această zonă, prin urmare nu mai avem niciun motiv să blocăm adoptarea hotărârii", a declarat președintele Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea.

Plenul reunit al Parlamentului se va pronunţa mâine prin vot asupra constituirii comisiei parlamentare de anchetă.



Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
25 Aprilie 2017
Ultima actualizare:
26 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza