Rapoartele SRR pe 2015 şi 2016, respinse. Georgică Severin, numit şef interimar la Radioul Public

Respingerea rapoartelor de activitate ale SRR atrage după sine demiterea de drept a Consiliului de Administraţie. Georgică Severin a fost numit director general interimar la Radioul public.

Adăugat: 26 Aprilie 2017
Ultima actualizare:26 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a respins, astăzi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 şi 2016.

Decizia atrage, potrivit legii, demiterea de drept a Consiliului de Administraţie al instituţiei, iar Parlamentul, la propunerea comisiilor de cultură, l-a numit în funcţia de director general interimar pe fostul senator PSD Georgică Severin.

În cadrul dezbaterilor, opoziţia a susţinut că votul a fost unul politic şi nicidecum legat de performanţele conducerii instituţiei.

În condiţiile în care anul trecut Radioul Public a obţinut profit, iar Radio România este lider de audienţă. 

Preşedintele Comisiei de cultură a Senatului, Lucian Romaşcanu, a precizat că demiterea Consiliului de Administraţie nu are legătură cu performanţele editoriale, dar este singura modalitate legală prin care se poate destitui conducerea instituţiei.

El a susţinut că există probleme de etică şi integritate legate de unele persoane aflate în CA, dar şi date ale Curţii de Conturi care arată că s-a produs Radioului Public un prejudiciu de peste 550.000 de euro.

Preşedintele Comisiei de cultură a mai anunţat că, în cel mult două săptămâni, va ajunge la vot final legea prin care vor fi separate funcţiile de director general şi preşedinte al CA, în cazul societăţilor publice de Radio şi Televiziune.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza