Rapoartele SRR pe 2013 și 2014 – admise. Raportul pe 2015 – respins

A fost însă respins cu 16 voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere raportul de activitate al instituţiei pe 2015.

Adăugat: 21 Martie 2017
Ultima actualizare:21 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisiile reunite de cultură ale parlamentului au avizat pozitiv cu unanimitate de voturi rapoartele de activitate ale Radioului public pe anii 2013 şi 2014.

A fost însă respins cu 16 voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere raportul de activitate al instituţiei pe 2015.

În timpul dezbaterilor, preşedintele-director general, Ovidiu Miculescu, a subliniat că în toţi aceşti ani Radioul public a devenit lider de piaţă şi audienţă, fiind imparţial politic şi dedicat în totalitate ascultătorilor.

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu, a precizat că în perioada analizată Radioul public a fost singura instituţie funcţională din punct de vedere economic, al cotei de piaţă şi al ratingului, iar respingerea raportului ar putea fi în detrimentul Societăţii Române de Radiodifuziune.

De cealaltă parte, preşedintele Comisiei de cultură din Senat, social democratul Lucian Romaşcanu, a explicat că votul negativ a foat atât unul profesional, cât şi politic, bazat însă pe informaţiile primite.

El şi-a exprimat totodată dezacordul pentru modul în care Consiliul de Administraţie a obţinut rezultate în 2015.

Raportul comisiilor parlamentare de cultură urmează să fie supus aprobării plenului reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor, a informat redactorul RRA Petruţa ObrejanAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza