Raluca Turcan critică noua majorare a preţului la gaze naturale

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a criticat noua majorare a preţului la gazele naturale, anunţată de la 1 aprilie.

Adăugat: 30 Martie 2018
Ultima actualizare:30 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la Sibiu, Raluca Turcan a acuzat coaliţia PSD-ALDE că a politizat conducerea ANRE şi că, de la începutul acestui an, preţul gazelor naturale a crescut cu peste 18%.

De la 1 aprilie, preţul gazelor creşte cu 10%. Nu este o păcăleală, este pura realitate. Este a doua scumpire din acest an, după ce în 10 ianuarie 2018 preţul gazelor s-a majorat anticipat cu 8%. De când şi-au numit o nouă conducere la ANRE, pe votul majoritar PSD şi ALDE, de când au politizat ANRE, preţul gazelor naturale a crescut cu 18,8% în numai 70 d ezile. Întrebarea pe care o adresez este: cine răspunde?, a spus Raluca Turcan.

Amintim că preţul gazelor naturale furnizate de compania Engie pentru populaţie creşte de la 1 aprilie cu 1,2 bani pe kilowat oră, potrivit unei decizii luate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Această companie, care deserveşte peste un milion şi jumătate de clienţi din sudul ţării şi din Bucureşti, face în acest fel o corecţie pentru ultimii doi ani, când tarifele practicate au fost mai mici decât costurile aferente furnizării de gaze naturale.

Preţul gazelor pentru ceilalţi consumatori casnici rămâne neschimbat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza