Rafila: COVID-19 nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică în România

COVID-19 nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică în ţara noastră, afirmă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Adăugat: 20 Noiembrie 2022
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Rafila
trimite pe mail

Pandemia de COVID-19 continuă să reprezinte o problemă la nivel global, dar în prezent situaţia diferă mult de la o ţară la alta.

România raportează în ultima perioadă între 200 şi 400 de cazuri pe zi şi sunt şi bilanţuri fără niciun deces, astfel că este clar că în acest moment, COVID-19 nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică în ţara noastră, afirmă ministrul Alexandru Rafila.

El adaugă însă că orice viroză este imprevizibilă din punct de vedere al evoluţiei, astfel că se menţine recomandarea vaccinării pentru categoriile vulnerabile - bolnavii cronici sau persoanele cu vârsta peste 60 de ani, mai ales că în scurt timp va fi disponbil şi în România serul adaptat la variantele Omicron ale coronavirusului:

Alexandru Rafila: Până la sfârşitul lunii, vine vaccinul adarat tulpinilor circulate, BA4, BA5. E prima dată când utilizăm un vaccin adaptat. Şi eu personal o să mă vaccinez cu cea de-a patra doză. Mi se pare protectiv, aşa cum m-am vaccinat şi împotriva gripei. Nu este exclus ca în viitor să avem o vaccinare sezonieră şi pentru COVID, aşa cum există pentru gripă, fără ca acest lucru să aibă acelaşi impact sau vreo legătură cu situaţia dramatică din cursul anului 2021, când, în al patrulea val pandemic, am avut peste 26.000 de decese.  RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 noiembrie, ora 18:03)Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Noiembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza