Raed Arfat a evaluat situaţia tragediei din Muntenegru

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, a anunţat că vor fi trimise trei avioane pentru aducerea rănilor şi a decedaţilor din gravul accident din Muntenegru, pentru aducerea acestora în ţară.

Adăugat: 24 Iunie 2013
Ultima actualizare:24 Iunie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, luni, într-o conferinţă de presă de la spitalul din Podgoriţa, că vor fi trimise la faţa locului două avioane pentru transportul răniţilor în România şi un altul pentru aducerea în ţară a persoanelor decedate.

Persoanele rănite în accidentul din Muntenegru care nu sunt transportabile vor rămâne la Podgorica şi vor fi aduse în România atunci când medicii vor stabili că acest lucru este posibil, a precizat secretarul de stat, citat de Mediafax.

Secretarul se stat, Arafat a mai spus că avioanele cu care vor fi aduşi în ţară răniţii care pot fi transportaţi sunt dotate cu aparatură medicală.

El a mai precizat că se lucrează cu Ministerul de Interne şi Ministerul de Externe pentru identificarea persoanelor rănite care sunt în comă sau la terapie intensivă.

Misiunea este executată la solicitarea Celulei de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa declara, duminică noaptea, că într-o primă etapă ar urma să fie aduşi în ţară românii răniţi, iar apoi şi trupurile neînsufleţite ale celor decedaţi.

Numărul persoanelor decedate ca urmare a accidentului din Muntenegru a ajuns la 18, informează MAE, care a anunţat că a deschis două linii telefonice pentru familiile celor care se aflau în autocarul prăbuşit.

Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate - 0214311259.

Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluţia celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistenţă necesară.

Totodată, personalul MAE aflat la faţa locului acordă asistenţă consulară victimelor accidentului şi pentru repatrierea corpurilor neînsufleţite. Şi consulul României la Tirana a plecat în Muntenegru, pentru a sprijini membrii misiunii diplomatice, în acest caz, mai informează Mediafax.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza