Raed Arafat susţine simplificarea procedurilor pentru angajarea medicilor în sistemul de urgenţe

Procedura de angajare a medicilor în unităţile de primire a urgenţelor şi în serviciile de ambulanţă ar trebui simplificată,susţine Raed Arafat.

Adăugat: 27 Octombrie 2017
Ultima actualizare:27 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Raed Arafat- arhivă foto
trimite pe mail

Procedura de angajare a medicilor în unităţile de primire a urgenţelor şi în serviciile de ambulanţă ar trebui simplificată, după modelele adoptate de alte ţări, a precizat azi, la Deva, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

El consideră că astfel va fi rezolvat deficitul de personal din sistem, iar medicii care termină rezidenţiatul nu vor mai pleca să lucreze peste hotare.

Medicii care au terminat rezidenţiatul se pot angaja mai uşor în străinătate decât în România, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

"Ce păţim acum este că la noi, din momentul în care deschizi un post la concurs, durează luni de zile, când, un medic care termină, dacă dă telefon în altă ţară, vă garantez că în două săptămâni poate să obţină locul de muncă acolo pe baza unui interviu şi pe baza documentelor pe care le dă. Noi repetăm examneul de specialitate de fiecare dată când trebuie ocupat un post, pe când în alte părţi este interviu, este documentaţie, perioadă de probă şi cu astea te angajează, mai ales dacă vine o singură persoană pe post. Şi asta ar facilita la multe unităţi de primiri urgenţe completarea posturilor vacante mult mai repede", a explicat Arafat.

Raed Arafat a vizitat unitatea de primiri urgenţe de la Deva şi ISU Hunedoara şi a vorbit despre mai multe probleme care voi fi soluţionate de minister şi de autorităţile judeţene, cum ar fi autorizarea heliportului de la Deva pentru zboruri pe timp de noapte sau programul naţional pentru achiziţionarea de ambulanţe, mai informează corespondentul RRA.Autor:
Ilie Pintea
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
27 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza