Raed Arafat "s-ar putea regăsi într-un viitor guvern PSD"

După anunţarea demisiei lui Raed Arafat din funcţia de subsecretar de stat, Opoziţia a anunţat că doreşte să îl coopteze într-un viitor guvern.

Adăugat: 10 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:10 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul social-democrat a apreciat că subsecretarul de stat Raed Arafat conferă încredere şi profesionalism sistemului sanitar şi că el s-ar putea regăsi oricând într-un viitor Guvern USL

Uniunea Social Liberală califică drept iresponsabilă abordarea actualului Guvern şi a preşedintelui Traian Băsescu cu privire la Legea Sănătăţii.

Copreşedintele USL, Victor Ponta, susţine că actuala putere propune schimbarea din temelii a sistemului sanitar şi privatizarea serviciilor de sănătate, ceea ce ar însemna reducerea drastică a accesului la asistenţă medicală pentru milioane de români.

Victor Ponta mai spune că USL solicită, în continuare, o reală dezbatere publică pe marginea Legii Sănătăţii pentru realizarea unui consens politic.

Opoziţia pregăteşte moţiune de cenzură pe Legea sănătăţii

Co-preşedintele USL, Crin Antonescu a declarat că opoziţia va depune o moţiune de cenzură,  în cazul în care executivul îşi va asuma răspunderea pentru noua lege a sănătăţii.

"Suntem în schema aproape automată pe care o cunoaşteţi: dacă şi pe această lege Guvernul va face angajare de răspundere, probabil că vom face încă o dată şi noi moţiune de cenzură. Nu mai avem Parlament, avem acest mod al angajării de răspundere şi moţiunea de cenzură", a spus Antonescu.

El a precizat că secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre proiectul de Lege al Sănătăţii în mod "clar şi subiectiv", arătând că toţi care guvernează şi vor guverna România pot lua exemplu de la acesta.   

"Despre noua lege a Sănătăţii a vorbit foarte clar, foarte sugestiv, un om pe care cred că îl respectăm cu toţii pentru profesionalismul şi integritatea lui, Raed Arafat. N-aş adăuga nimi. Eu cred că toţi cei care guvernează şi vor guverna România pot lua de la Raed Arafat, nu de la Traian Băsescu, exemplu din toate punctele de vedere şi e foarte sugestiv faptul că, în guvernele României, acest om a dovedit mult devotament şi la urma urmelor mult patriotism în această ţară", a spus Antonescu.

Subsecretarul de stat Raed Arafat şi-a dat demisia marţi, nemulţumit de capitolul privind medicina de urgenţă din proiectul legii sănătăţii.

El a declarat că actualul proiect de lege distruge medicina de urgenţă şi a intrat într-un conflict de idei cu preşedintele României, Traian Băsescu.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza