Raed Arafat: Legislaţia privind construirea de mansarde pe clădirile vechi trebuie reglementată

Legislaţia privind construirea de mansarde pe clădirile vechi trebuie reglementată mai clar, afirmă secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Adăugat: 13 Aprilie 2017
Ultima actualizare:13 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul de Interne-arhiva foto
trimite pe mail

Acesta subliniază că aceia care autorizează acest tip de construcţii, trebuie să verifice materialele folosite de constructori şi să se asigure că planul respectă căile de evacuare, astfel încât locatarii să fie în siguranţă.

"Normal că asta excede rolul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă al departamentului, asta mai mult este pe partea de construcţie şi pe partea de proiectare şi pe partea de autorizaţie pentru a face aceste mansarde. Cei care le autorizează, la nivelul oraşelor respective, trebuie să se uite la aceste aspecte, pentru că am văzut ieri ce s-a întâmplat - de la un foc, toată mansarda şi apartamentele oamenilor au ars. Normal, există dificultate mare în intervenţie, mai ales la dotarea actuală cu autoscările. Din acest punct de vedere, trebuie reglementare mult mai clară şi care să asigure că cei care locuiesc în aceste locuinţe sunt în siguranţă", a explicat el.

Reporterul RRA, Daniela Mănuţă, aminteşte că, aseară, pompierii din judeţul Suceava au intervenit, mai bine de nouă ore, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mansarda unui bloc din oraşul Gura Humorului. Cinci oameni au ajuns la spital.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
13 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza