Radu Stroe, propus pentru excluderea din PNL

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că o decizie în cazul excluderii lui Radu Stroe din partid va fi luată marți și susține că Stroe "e un trădător".

Adăugat: 7 Aprilie 2014
Ultima actualizare:7 Aprilie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Radu Stroe
trimite pe mail

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, în opinia sa, Radu Stroe poate fi considerat un trădător al partidului, iar discuţia despre excluderea sau suspendarea acestuia din PNL a venit "natural" şi este una "normală", care ar avea loc în orice partid.

"Sigur că o voi pune în discuţia BPN, mulţi deputaţi se regăsesc în componenţa BPN. Mi se pare că este o discuţie care a pornit în mod natural, în mod normal, o discuţie care ar fi pornind în orice partid. (...) O decizie vom lua mâine (marţi - n.r.) la BPN", a declarat preşedintele PNL.

Antonescu susține că Stroe și-a bătut joc de munca colegilor, poziționându-se în afara partidului.

"PNL este un partid suficient de serios şi suficient de puternic ca să nu permită astfel de atitudini în condiţii de precampanie. (...) Atunci când faci parte dintr-un partid nu poţi să nu respecţi nişte reguli minimale, pentru că altfel îţi baţi joc de munca colegilor tăi", a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mai fost întrebat dacă, în opinia sa, Radu Stroe poate fi considerat un trădător. "Da, eu consider că da", a răspuns preşedintele PNL.

"Trebuie să admită oricine că unu - aşa ceva nu aţi mai văzut, doi - nu se poate ca în vreme ce toţi colegii tăi fac un efort, duc o bătălie politică, duc un efort de mobilizare, tu să spui în mod public că abia aştepţi ca acest efort să eşueze şi să te mai şi erijezi într-un individ care lipsit de orice greutate politică, de orice suport politic, de orice legitimitate să şi ameninţi după aceea cu represalii, să te referi la cineva precum Klaus Iohannis cu termenul că va zbura. Sigur că mă deranjează, sigur că este revoltător aşa ceva, că în momentele complicate din viaţa unui partid astfel de lucruri au o reverberaţie majoră", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că în cazul lui Radu Stroe i-au fost exprimate foarte multe nemulţumiri din partea parlamentarilor liberali şi a liderilor partidului, însă a apreciat că aceştia nu au făcut declaraţii publice în această privinţă.

Stroe, la un pas de excludere din partid

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat luni că a primit mandatul deputaţilor liberali pentru a solicita în şedinţa BPN de marţi excluderea lui Radu Stroe sau suspendarea pentru şase luni din partid, motivând că fostul ministru "îşi bate joc de munca" celor din partid.

"Mâine voi face, ca şi lider de grup, în cadrul BPN propunerea unei sancţionări a domnului Stroe, au fost două propuneri. Mandatul meu este să prezint dorinţa grupului de a discuta acest caz cu două propuneri, fie excluderea, fie suspendarea pe şase luni", a declarat Scutaru.

Liderul deputaţilor PNL a precizat că în favoarea acestui mandat s-au exprimat majoritatea deputaţilor liberali, fiind înregistrate două voturi "împotrivă" şi şase abţineri.

Scutaru a declarat că Stroe își bate joc de munca liberalilor.

"Faptul că în momentul în care tot partidul este angrenat, de la ultimul membru până la preşedintele partidului, până la ultimul parlamentar, într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte, cea mai importantă bătălie a partidului, un vicepreşedinte al partidului, fost demnitar - şi nu orice demnitar, Radu Stroe a primit ultima demnitate cea de ministru de Interne - practic prin atitudinea sa aruncă în aer şi îşi bate joc de munca tuturor acestor oameni", a spus Scutaru.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
7 Aprilie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza