Radu Stroe: Poliţiştii îşi vor recupera salariile restante, la început de an

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a declarat că până la sfârşitul primului trimestru al acestui an vor fi plătite restanţele salariale pe anul 2012 ale angajaţilor din MAI.

Adăugat: 3 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:4 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Radu Stroe a afirmat, joi, că a avut întâlnire cu factorii de conducere din MAI şi cu sindicatele, iar printre problemele discutate au fost elaborarea bugetului pe 2013, reorganizarea ministerului şi plata restanţelor salariale.

"Nu sunt foarte optimist cu privire la acest buget, dar m-am angrenat foarte serios în ideea că poliţiştii, jandarmii, pompierii trebuie să îşi primească drepturile minime. În trimestrul I, să plătim restanţele din 2012 şi mă angajez ca până la sfârşitul trimestrului III să plătim drepturile de uniformă şi pentru 2013", a spus joi Radu Stroe, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul afacerilor interne a mai spus că a avut o primă întâlnire cu toate sindicatele din MAI, în cadrul căreia au discutat despre refacerea Legii privind statutul poliţistului.

Radu Stroe a mai spus că l-a însărcinat pe secretarul de stat Anghel Andreescu să aibă primele contacte pe zona Braşov-Predeal pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se va desfăşura în perioada 17-22 februarie 2013.

"Este o operaţiune de imagine, unde MAI va avea foarte multă treabă, pe zona care ţine de organizare, securitatea cetăţeanului, a sportivilor şi oficialităţilor din străinătate", a mai declarat ministrul afacerilor interne.

"DGIPI va trebui să se intereseze strict de angajaţii MAI care încalcă legea"

Totodată, Stroe a declarat că  DGIPI va fi reorganizată în aşa fel încât să se intereseze strict de culegerea de informaţii legate de angajaţii MAI care comit infracţiuni, precizând că nu poate să spună deocamdată dacă şeful Direcţiei va fi schimbat.

El a adăugat că nu ştie deocamdată care va fi numele secretarului de stat care va avea în subordine Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), dar a subliniat faptul că instituţia va fi reorganizată, în aşa fel încât să asigure "împrejurarea ca toţi lucrătorii din MAI să fie feriţi să încalce legea".

"DGIPI va trebui să se intereseze strict de lucrătorii MAI care încalcă legea. Nu să se intereseze cu cine mă întâlnesc eu după orele de program sau dacă mănânc în altă parte. Nu spun că ei fac asta, dar vorbeşte lumea", a spus Stroe, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ministerului.

Ministrul afacerilor interne a menţionat că nu poate să spună deocamdată dacă şeful DGIPI (chestorul Gelu Oltean, n.r.) va fi schimbat.

"O să ştim abia după ce aprobăm reorganizarea şi discutăm cu primul ministru. În principiu, eu nu vreau să dau un semnal că actualul şef va fi schimbat, nu dau nici semnalul că va fi veşnic. Voi discuta cu domnul prim-ministru şi vom vedea. Este altă structură, este altă funcţie. Personal am înţeles că profesional e bun. Vom vedea", a mai spus Radu Stroe.

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă va fi reorganizată ca departament în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit unei Ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvern în 22 decembrie.

Structura va fi coordonată de un secretar de stat, ajutat de doi subsecretari de stat.

Şeful DGIPI şi adjuncţii acestuia vor fi numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a premierului, şi nu prin ordin al ministrului de resort, ca până în prezent.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
3 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:
4 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza