Radu Mazăre, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, este urmărit penal într-un dosar privind retrocedarea de terenuri.

Adăugat: 5 Februarie 2014
Ultima actualizare:5 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Radu Mazăre, primarul Constanței
trimite pe mail

DNA a început urmărirea penală a primarului din Constanţa pentru abuz în serviciu.

Radu Mazăre este cercetat într-un nou dosar privind retrocedarea de terenuri şi a fost audiat, miercuri, de procurori la Constanţa.

Conform datelor existente la dosar, Radu Mazăre nu şi-ar fi îndeplinit obligaţia care decurge din funcţia de primar al municipiului privind predarea a două terenuri către proprietarul lor, pe care acesta le cumpărase de la Consiliul Local Constanţa.

Această omisiune a avut ca urmare plata către persoana respectivă a sumei de aproximativ 163.000 de lei de la bugetul local cu titlul de despăgubiri, cheltuieli de judecată, onorariu avocatul şi cheltuieli de executare, precum şi un avantaj patrimonial unei alte persoane care foloseşte în prezent cele două terenuri.

Dispoziţiile date au fost emise ca urmare a referatelor întocmite de ceilalţi patru suspecţi.

Mazăre a stat aproximativ 15 minute în sediul DNA, iar la ieşire a declarat că se luptă cu un sistem opresiv, că în cauză nu a existat nici o plângere, că procurorii s-au autosesizat şi că a început urmărirea penală.

"Am luat la cunoştinţă de învinuiri şi mi-au spus că dacă doresc să vin să dau o declaraţie, să dau o declaraţie, dacă nu, să înaintez un memoriu în care să le explic că probabil nu mai ţin minte ce a însemnat în 2009, 2011 ş.a.m.d. Clasicul abuz în serviciu. Nu există nici o plângere, oamenii sunt mulţumiţi; hotărâre de instanţă. A început urmărirea penală, este acelaşi procuror cu cel care l-a ridicat pe domnul Constantinescu", a spus Radu Mazăre.

Alături de Radu Mazăre în dosarul întocmit de DNA mai sunt alţi patru angajaţi ai Primăriei Constanţa.Autor:
Mona Constantinescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
5 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza