Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, acuzaţi de fals în declaraţii

Prefectul judeţului Constanţa îi acuză pe cei doi de fals şi uz de fals în legătură cu datele conţinute în declaraţiile de avere.

Adăugat: 19 Februarie 2012
Ultima actualizare:19 Februarie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Radu Mazăre, primarul municipiului Constanța
trimite pe mail

Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că a decis să depună plângeri penale împotriva primarului Radu Mazăre şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, pentru fals şi uz de fals, în legătură cu declaraţiile de avere depuse de aceştia în perioada 2000 - 2003.

Prefectul susţine că, după verificarea situaţiei financiar-contabile a firmelor la care Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu erau asociaţi sau acţionari, în perioada 2000 - 2003, când unul era primar al municipiului Constanţa, iar celălalt consilier local municipal, rezultă că nu ar fi încasat dividende sau sume de bani semnificative care să justifice averea dobândită în acea perioadă.

"Acum o lună de zile am cerut ca Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu să declare cum au făcut banii pe care îi flutură cu nonşalanţă. Raţionamentul e cât se poate de logic. În declaraţiile de avere de până în 2003 aceştia figurează cu bani şi bunuri, afirmând deci că sunt bogaţi", a afirmat Palaz.

Prefectul se întreeabă cum au reuşit Mazăre şi Constantinescu să aibă conturile pline de bani, când, potrivit Fiscului,  nu au realizat venituri.

"Din demersurile făcute la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, unde am transmis o adresă pentru a verifica unde sunt acţionari dumnealor, am primit răspuns clar că de la aceste firme nu au ridicat dividende sau alte venituri, în perioada 2000 - 2003. Dacă nu au ridicat niciun leu de la firmele lor, atunci cum au conturile pline de bani? Pentru asta voi face plângere penală pentru fals şi uz de fals, pentru că au declarat că au bani în cont şi nu au de unde să-i aibă. Pentru că nu au cum să facă dovada provenienţei acestor bani. Săptămâna viitoare trimit adresă şi către Agenţia Naţională de Integritate. Pe lângă asta, le cer public să facă dovada de unde au bani", a declarat Claudiu Palaz.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
19 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza