Radu Mazăre, scos de sub controlul judiciar

Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost scos de sub controlul judiciar în dosarul Campusului Henri Coandă.

Adăugat: 7 Decembrie 2016
Ultima actualizare:7 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Radu Mazăre
trimite pe mail

Înalta Curte de Cație și Justiție a respins astăzi contestația DNA împotriva deciziei din data de 29 noiembrie, atunci când judecătorii au revocat măsura controlului judiciar în cazul lui Radu Mazăre.

În acest dosar, Radu Mazăre, fratele său Alexandru Mazăre și omul de afaceri Abraham Morgenstern au fost puși sub învinuie pentru primire și dare de mită pentru construirea cartierui social din Constanța, Henri Coandă.

Potrivit anchetatorilor, Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al Municipiului Constanţa, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire locuinţe modulare grupate in Campusul Social "HENRI COANDA", aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al mun. Constanţa.

Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei ce urma să fie organizată.

Astfel, în cursul anului 2011, omul de afaceri i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro), informează DNA.

Potrivit procurorilor din suma totală de 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi către contul personal al primarului Mazăre Radu Ştefan şi 80.000 de euro către contul pus la dispoziţie de fratele său Mazăre Alexandru, ambele fiind deschise la o bancă din Israel.

Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate. În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre Radu a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu (ex. iniţierea unor hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern Avraham), susţin procurorii.

În declaraţiile de avere formulate în perioada 2011-2012, Mazăre Radu Ştefan şi Mazăre Alexandru nu au menţionat conturile personale deschise la o unitate bancară din Israel şi nici sumele de bani virate cu titlu de mită de către omul de afaceri.
 Autor:
Radio Constanța
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza