Radu Mazăre rămâne în arest preventiv

Judecătorii i-au respins lui Radu Mazăre cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură mai uşoară. Decizia nu este definitivă.

Adăugat: 11 Iunie 2015
Ultima actualizare:11 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Radu Mazăre, fost primar al Constanţei
trimite pe mail

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, va fi  cercetat în continuare în arest preventiv, a decis Instanţa Supremă.

Judecătorii i-au respins acestuia cererea de înlocuire a arestului preventiv cu o altă măsură mai uşoară, însă decizia nu este definitivă, informează redactorul RRA, Mădălina Verman.

Radu Mazăre se află în arest preventiv din 2 aprilie şi este acuzat de DNA de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Procurorii Anticorupţie susţin că Primarul Constanţei a încasat ilegal 2 milioane de euro pentru a facilita obţinerea unor autorizaţii de urbanism şi alte 7 milioane de euro pentru a asigura câştigarea licitaţiei pentru serviciile de salubritate ale oraşului.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, primarul Constanţei, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky - cercetat şi el în acest dosar în stare de arest preventiv - a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le deschidă în oraş.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza