RadiRo: Singurul eveniment european dedicat în exclusivitate ansamblurilor radio

RadiRo, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia 2016, organizat de Radio România.

Adăugat: 21 Septembrie 2016
Ultima actualizare:21 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Nouă concerte în nouă zile de festival, 6 orchestre simfonice din Europa şi Asia, 19 dirijori şi solişti care ţin capul de afiş al scenei muzicale internaţionale.

Astfel sună cartea de vizită a celei de-a treia ediţii a Festivalului RadiRo organizat de Radio România.

Este singurul eveniment european de anvergură dedicat în exclusivitate ansamblurilor radio care se va desfăşura la Bucureşti la Sala Radio între 23 septembrie şi 1 octombrie.

Cu agenda unei noi zile vine Ştefan Costache.

RadiRo, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia 2016, organizat de Radio România.

Pe 29 septembrie cel de-al 7-lea concert al festivalului, evenimentul muzical al toamnei, va aduce în faţa publicului bucureştean vedete de talie internaţională.

Este vorba despre celebrul violonist Gidon Kremer şi de dirijorul Cornelius Meister. Cei doi vor fi însoţiţi pe scenă de Orchestra Simfonică Radio Viena, un ansamblu dedicat muzicii secolului al XIX-lea, dar şi creaţiilor contemporane.

Dirijor princpal al acesteia este, din 2010, Cornelius Meister.

Cornelius Meister: "Este un mare noroc pentru mine să revin în România, deoarece am amintiri extraordinare legate de felul în care a fost primită Simfonia a VIII-a de Mahler pe care am interpretat-o aici.

"A fost o experienţă cu totul deosebită şi mă simt şi mai norocos să pot reveni împreună cu Orchestra Simfonica Radio din Viena, care va veni pentru prima dată la Bucureşti".

Printre marii violonişti ai lumii, Gidon Kremer a avut probabil cariera cea mai puţin convenţională.

Repertoriul său este neobişnuit de vast, cuprinzând lucrările de referinţă ale muzicii clasice şi romantice dedicate viorii, dar şi lucrări recente de secol XX şi chiar XXI.

În 29 septembrie, la Sala Radio îl veţi putea audia pe Gidon Kremer interpretând Concertul pentru vioară de  Mieczysław Weinberg. Acesta va fi încadrat de lucrarea Insule de Gerald Resch şi de Simfonia I semnată Jan Sibelius.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza