RADIRO, la a treia ediţie

Singurul Festival Internaţional dedicat Orchestrelor Radio din Europa - RADIRO - va transforma Bucureştiul, pentru o săptămână, în Capitala Europeană a Muzicii Simfonice.

Adăugat: 20 Septembrie 2016
Ultima actualizare:20 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cel mai important eveniment muzical al toamnei începe sâmbătă şi este organizat de Radio România, care îşi îndeplineşte astfel misiunea de serviciu public.

Ediţia aceasta, a treia, aduce, în premieră, şi o orchestră din Asia, după cum precizează preşedintele director general al Radioului public, Ovidiu Miculescu:

Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio este un vis devenit realitate, un proiect care din 2012 până astăzi şi-a cucerit cu profesionalism şi eleganţă un loc onorant pe harta festivalurilor muzicale internaţionale. Cinci ansambluri simfonice europene şi, în premieră, o orchestră din Asia ţin capul de afiş al celor nouă concerte, programate pe durata festivalului. Începând cu această ediţie, concertele vor fi transmise nu numai pe posturile noastre, ci şi pe platformele europene şi asiatice, respectiv către membri, către posturi publice din cadrul European Broadcasting Union şi Asia-Pacific Broadcasting Union - deci, o sală virtuală de zeci şi sute de milioane de ascultători.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza