Radioul public, "tânăr" la 85 de ani de la prima emisie

Radio România, postul public de radio al românilor, împlineşte în prima zi a lunii noiembrie, 85 de ani de la emiterea în eter a primei emisiuni. In semn de dragoste şi respect îi uram "La mulţi ani"!

Adăugat: 31 Octombrie 2013
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pentru a marca aniversarea naşterii radioului, RADIO ROMÂNIA organizează "Zilele Porţilor Deschise" la care invită pe toţi cei ce doresc să viziteze "Casa Radio" să vină, vineri, în strada General Berthelot nr.60-64.

În semn de preţuire pentru această instituţie etalon, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune şi cu preşedinţi ai mai multor posturi de radio din Europa de Est.

La eveniment a participat, fireşte, şi preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu.

Temele de discuţie au vizat rolul radioului public şi viitorul acestuia în perspectiva digitalizării.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a subliniat, în mesajul său, că e foarte bine că radioul public s-a păstrat echidistant şi că şi-a păstrat "nivelul de ascultători".

"Am reiterat poziţia României şi a Parlamentului naţional, care nu interferează în actul editorial al Radio României, fiind un avantaj foarte mare pentru un radio să rămână la nivelul de ascultători pe care dumneavoastră îl aveţi. La 85 de ani, totuşi acesta este un lucru foarte bun. Rolul dumneavoastră trebuie să fie unul foarte, foarte important, pentru a păstra identitatea culturală a comunităţilor care locuiesc în afara graniţelor României. Ele au nevoie de un spirit românesc, de o informaţie culturală, socială, educativă, economică românească, ca să fie legate de patria mamă", a declarat Valeriu Zgonea.

 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Octombrie 2013
Ultima actualizare:
1 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza