Radioul, cel mai eficient şi credibil mijloc de informare a publicului

Viitorul Radioului public românesc depinde de capacitatea sa de adaptare la noile tehnologii, a afirmat preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin.

Adăugat: 1 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Radio România împlineşte, astăzi, 90 de ani, aproape un secol de istorie a românilor, timp în care radioul a ştiut să fie cel mai eficient şi credibil mijloc de informare a publicului şi să promoveze identitatea naţională, într-o lume a diversităţii.

Societatea Română de Radiodifuziune a pregătit pentru astăzi o serie de evenimente speciale.

Începând cu această oră şi până la ora 12:00, toate cele 15 posturi ale Radio România se vor conecta la emisia Radio România Actualităţi, pentru o ediţie comună la care au contribuit în egală măsură.

Ca premieră naţională, la ora 12:15, la Radio România Actualităţi va fi difuzat episodul I al primului sitcom despre înfiinţarea radioului românesc şi a teatrului naţional radiofonic.

Pentru diseară este programat un concert de gală.

Evenimentul are loc de la ora 19:00, la Sala Radio. Viitorul Radioului public românesc depinde de capacitatea sa de adaptare la noile tehnologii, a declarat de dimineaţă, la Radio România Actualităţi, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin. 

Georgică Severin: Lumea ascultă informaţia audio mai mult prin telefon, prin internet, online, prin căşti, numai că de data aceasta nu ne mai putem opri numai la informaţia audio, ea trebuie însoţită permanent de o informaţie de tip news, online, pentru ca în momentul în care cauţi informaţia să ai şi acces instantaneu la ea. Lumea se grăbeşte, oamenii nu mai au răbdare prea multă să aştepte ştirile de peste o oră ca să afle ce s-a întâmplat, se duc imediat şi află online - şi atunci noi trebuie să găsim soluţia, şi o vom găsi sper, ca radioul să fie suportul care să însoţească ştirea online.

Prietenii de marcă din străinătate ai Radio România consideră că radioul este încă relevant şi departe de a-şi fi încheiat misiunea.

Eric Wolf este vicepreşedintele PBS, Statele Unite:  Suntem în Epoca de Aur a programelor audio. Radioul îţi poate fi alături oricând şi oriunde şi, de fapt, foarte mulţi oameni ascultă radioul clasic folosindu-şi aparatele inteligente. Sunt o mulţime de moduri în care poţi asculta radio şi te poţi bucura de el. Felicitări Radio România! Noi în Satele Unite nu avem un radio public de aşa de multă vreme de când aveţi dumneavoastră în România. De la spectacolele muzicale la programele de ştiri şi informaţii, aveţi prin Radio România o resursă minunată şi ar trebui să o folosiţi zilnic.  

Sally-Ann Wilson este preşedinte al Alianţei Media Publice: Sincere felicitări cu ocazia aniversării a 90 de ani! Este uimitor că s-a vorbit despre uciderea radio de către televiziune, apoi de către internet, apoi de către platformele de socializare, şi iată că radioul este un tânăr de 90 de ani, pentru că el este important pentru tineri, chiar dacă ei vorbesc despre audio şi ascultă nu la un aparat clasic, ci pe telefoanele inteligente. Dar este vorba tot despre radio.   eporter: Astăzi, Societatea Română de Radiodifuziune este matcă pentru mai multe posturi naţionale, teritoriale, un post peste Prut, unul online, o agenţie de presă, o editură, orchestre şi coruri.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza