Radio România vrea să se extindă în Republica Moldova

Radio România vrea să se extindă în Republica Moldova, prin intermediul unei reţele private, la care doreşte să devină acţionar principal.Foto:Agerpres

Adăugat: 31 Martie 2011
Ultima actualizare:31 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele-director general al SRR, András István Demeter, a subliniat, miercuri, la prezentarea proiectului în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, că populaţia de dincolo de Prut doreşte să asculte materiale realizate de profesioniştii Radio România în şi pentru Republica Moldova.


 
"România ar putea să aibă o astfel de reprezentare în Republica Moldova, dacă Radio România ar deveni proprietar peste un pachet majoritar din proprietatea unui lanţ privat de radio - şi ne referim aici la Arena FM", a spus  András István Demeter.Preşedintele Comisiei de cultură, deputatul PD-L Raluca Turcan, a salutat această iniţiativă a Radioului Public.

 

"Cred că demersul dumneavoastră este unul bun, pozitiv şi cu efecte pe termen lung. Într-un parteneriat pe care noi l-am definit şi strategic, şi emoţional cu Republica Moldova, cred că această prezenţă pe calea undelor este binevenită", a afirmat Raluca Turcan.Şi deputatul PSD Victor Socaciu consideră că mesajul Radioului Public trebuie să fie receptat cât mai bine posibil de publicul din Republica Moldova. 

 

"Salut această iniţiativă şi o sprijin, în măsura în care o astfel de iniţiativă va reuşi să trezească interesul milioanelor de ascultători potenţiali din Republica Moldova, a declarat la rândul lui Victor Socaciu.  Proiectul SRR de înfiinţare a unui post de radio în Republica Moldova este sprijinit şi de Departamentul românilor de pretutindeni, a declarat secretarul de stat Eugen Tomac, prezent miercuri la şedinţa Comisiei de cultură.Autor:
Gabriela Tătărău
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza