Radio România va organiza Conferinţa Asociaţiei Mondiale a Radiourilor şi Televiziunilor

Radio România va organiza ediţia de anul viitor a Conferinţei anuale a Asociaţiei Mondiale a Radiourilor şi Televiziunilor Publice ( PBI).

Adăugat: 9 Iunie 2016
Ultima actualizare:9 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele-director general al SRR, Ovidiu Miculescu, în Japonia. Foto: Radio România
trimite pe mail

Propunerea a fost făcută de Japonia, al cărei serviciu public de radio şi televiziune este considerat cel mai puternic din lume.

Reprezentanţii săi apreciază performanţele Radio România şi rolul său important în mass-media publice pe plan internaţional.

Radio România deschide colaborarea directă cu NHK Japonia

La invitaţia NHK, serviciul public de radio şi televiziune din Japonia, preşedintele director general al Radio România, Ovidiu Miculescu, s-a întâlnit cu preşedintele NHK, Katsuto Momii, discuţie în cadrul căreia s-au agreat variante de colaborare între cele două instituţii.

Întâlnirea a fost prima la acest nivel din istoria serviciilor publice de media din România şi Japonia, înfiinţate în 1928, respectiv 1925. În acest context a fost prezentat centrul de radio şi televiziune din Tokyo, dar şi cea mai puternică filială regională, NHK Osaka Station, care, în caz de dezastru, preia funcţiile celei de la Tokyo.

Reprezentanţii NHK au apreciat performanţele Radio România în contextul serviciilor publice din cadrul EBU (European Broadcasting Union) şi ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union), Japonia fiind cea care, prin intermediul lui Toshiyuki Sato, secretarul general al PBI (Public Broadcasting International - asociaţia mondială a radiourilor şi televiziunilor publice) a propus organizarea de către Radio România a Conferinţei anuale internaţionale a PBI din anul 2017 la Bucureşti. Propunerea Japoniei a fost aprobată de Comitetul Director al PBI de la Montreal şi acceptată de Radio România.

NHK este cel mai puternic serviciu public de media din lume, iar dorinţa de a colabora direct cu Radio România reprezintă recunoaşterea implicită a performanţei SRR şi a rolului important pe care aceasta îl joacă în mass-media publică pe plan internaţional.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza