Radio România va organiza anul viitor, la Bucureşti, conferinţa Public Broadcasters International

Radio România va organiza anul viitor, la Bucureşti, conferinţa Public Broadcasters International - singura asociaţie a directorilor generali şi preşedinţilor celor mai importante posturi publice de radio şi televiziune din lume.

Adăugat: 19 Septembrie 2016
Ultima actualizare:19 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Radio România va organiza anul viitor, la Bucureşti, conferinţa Public Broadcasters International - singura asociaţie a directorilor generali şi preşedinţilor celor mai importante posturi publice de radio şi televiziune din lume.

Decizia a fost luată la finalul reuniunii de anul acesta, de la Montreal, unde preşedintele CBC - Radio Canada, Hubert Lacroix, a predat ştafeta preşedintelui Radio România, Ovidiu Miculescu, pentru organizarea ediţiei de anul viitor a conferin?ei PBI la Bucureşti. 

Reporter: Francesca Rusu - Centrul de Radio şi Televiziune din Japonia a propus ca postul naţional de radio românesc să organizeze conferinţa Public Broadcasters International, iar decizia a fost luată către conducerea Public Broadcasters International la ultima întâlnire, care a avut ca temă atragerea publicului tânăr către radioul şi televiziunea publică în era digitală şi care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Montreal. Preşedintele CBS - Radio Canada, Hubert Lacroix, instituţie care a găzduit întâlnirea din acest an, spunea că această întâlnire este una dintre cele mai importante reuniuni la care participă conducerile instituţiilor mass-media din întreaga lume. 

Hubert Lacroix: Această întâlnire este importantă pentru că toţi realizatorii de radio şi televiziune din lume se întâlnesc doar o dată pe an, şi ne bucurăm că Radio România a ales să ne găzduiescă şi să continue conversaţia care am început-o aici, la Montreal, în septembrie 2016. Am identificat generaţia digitală, 16-34 de ani, ca fiind o sursă de atenţie, de îngrijorare, o sursă de inspiraţie pentru toţi producătorii şi realizatorii radio, şi dificultăţile pe care le avem în a ajunge la acest segment al populaţiei, în mod particular.  

Reporter: Invitaţia de a organiza un astfel de eveniment confirmă faptul că Radio România este în elita mondială a serviciilor publice - consideră preşedintele director general Radio România,  Ovidiu Miculescu. 

Ovidiu Miculescu: Probabil că nu este întâmplător faptul că, după 40 de ani de când Nadia Comăneci a cucerit Montrealul, Radio România, tot aici, într-o competiţie acerbă şi în prezenţa majorităţii şi celor mai puternice servicii media publice din lume, repetă oarecum o performanţă românească excepţională şi câşigă la Montreal. Cu singuranţă este cel mai bun moment în care se află Radio România de mulţi ani încoace. Este, dacă vreţi, şi confirmarea supremă a faptului că Radio România este în elita mondială a serviciilor publice media. Suntem extrem de onoraţi şi totodată extrem de responsabili, pentru că trebuie să demostrăm, nu numai în activitatea pe care o desfăşurăm zi de zi, ci şi în plan internaţional, că suntem printre cei mai buni din Europa, şi nu numai. 

Reporter: Este pentru prima dată când o astfel de întâlnire are loc în Europa de Est - spunea preşedintele European Broadcasting Union, Jean-Paul Philippot. 

Jean-Paul Philippot: Faptul că următoarea întâlnire va fi găzduită de România este simbolic şi important în acelaşi timp. Pentru prima dată, o întâlnire va fi ţinută în Europa de Est, într-o lume în plină schimbare. Este important ca Public Broadcasters International să aibă loc în diverse colţuri ale lumii, în fiecare an. 

Reporter: Toshiyuki Sato, secretar general Public Broadcasters International, spunea că această propunere a venit datorită profesionalismului de care a dat dovadă Societatea Română de Radiodifuziune la ultimele conferinţe pe care le-a organizat.  

Toshiyuki Sato: Nu am apelat niciodată la România, până acum, dar am avut experienţa participării la o întâlnire organizată de Radio România şi am fost foarte impresionat de felul în care găzduiţi o întâlnire internaţională. Cel mai important lucru este legat de conţinut, ce subiect va fi ales şi ce subiect va fi propus. De asemenea, ca secretar, voi oferi asistenţă. 

Reporter: Public Broadcasters International este singura asociaţie din care fac parte cele mai importante posturi publice de radio şi televiziune din întreaga lume şi din care face parte şi Radio România.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Eugen Rusu
Adăugat:
19 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza