Radio România şi Teleradio-Moldova au semnat un acord de colaborare

Radio România şi Teleradio-Moldova au semnat vineri, un acord de colaborare

Adăugat: 5 Martie 2022
Ultima actualizare:5 Martie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Documentul prevede un parteneriat între cele două instituţii media publice şi presupune, printre altele, proiecte de formare profesională şi schimburi de experienţă între jurnalişti.

Semnarea acordului de colaborare între cele două instituţii are şi o valoare simbolică, spunea preşedintele director general al Radioului Public, Răzvan Dincă.
 
"Am convingerea că semnarea acordului va consolida legăturile dintre instituţiile noastre şi întâlnirea cu domnul director general Ţurcanu şi cu delegaţia dumnealui a fost un bun prilej de a identifica principalele provocări cu care ne confruntăm, dar mai ales un bun prilej pentru a găsi împreună răspunsuri la întrebările ce ne frământă. Am preluat mandatele de conducători ai mediei publice din România şi Moldova cam în aceeaşi perioadă. Avem în faţă un mandat deloc simplu, având în vedere conjunctura internaţională actuală. De aceea, acum, poate mai mult ca oricând, avem datoria să ţinem aproape", a spus Răzvan Dincă.
 
La eveniment a participat şi ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Victor Chirilă, care menţiona că documentul este important atât pentru cele două instituţii, cât şi pentru ambele state.
 
"Cred că viitorul şi ceea ce va trebui să facem împreună îl vom face mai bine dacă instituţiile noastre media vor lucra împreună şi mai strâns. Împreună vor depăşi acele provocări cu care ne confruntăm actualmente. Împreună vom informa mai bine cetăţenii noştri de pe ambele maluri ale Prutului. Acest acord ne demonstrează că sunteţi alături, aşa cum aţi fost şi în trecut", a declarat ambasadorul Victor Chirilă.
 
Directorul general al Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu, a venit la Bucureşti pentru a semna acordul de colaborare, dar şi pentru a arăta că războiul din Ucraina nu ne împiedică să dezvoltăm proiecte.
 
"Misiunea noastră devine cu atât mai importantă cu cât am văzut din partea populaţiei o înţelegere mai bună a situaţiei în care se găsesc oamenii de pe cele două maluri ale Prutului. Misiunea noastră este aşadar să adunăm oamenii laolaltă şi să le vorbim pe aceeaşi voce, şi eu am încredere că agenda noastră de la Chişinău şi de la Bucureşti este aceeaşi", consideră Vlad Ţurcanu.
 
Primul acord semnat de Radio România după apariţia legii de organizare şi funcţionare a instituţiei în 1994 a fost cu Teleradio-Moldova, iar de atunci şi până astăzi cele două instituţii nu au încetat să colaboreze.


Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza