Radio România se alătură demersurilor de informare despre beneficiile vaccinării

În spiritul misiunii sale publice, Radio România se alătură demersurilor de informare despre beneficiile vaccinării şi începe astăzi o campanie în acest sens.

Adăugat: 17 Iulie 2017
Ultima actualizare:17 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De altfel, Radio România a atras atenţia încă de acum doi ani despre pericolele sunt expuşi copiii ai căror părinţi refuză vaccinarea, în condiţiile în care 180.000 de copii nu sunt imunizaţi împotriva rujeolei, iar alţi 80.000 nu au fost vaccinaţi împotriva poliomielitei.

La RRA, Antena Satelor, Radio România Cultural şi Radio România Regional veţi putea afla date despre imunizare şi impactul acesteia asupra sănătăţii.

Atât pe calea undelor cât şi pe paginile de internet ale acestor posturi vor fi trecute în revistă riscurile la care se expun cei care nu se vaccinează, efectele secundare ale vaccinurilor, dar şi necesitatea adoptării unei noi legislaţii în privinţa vaccinării.

România se confruntă cu cea mai mare epidemie de rujeolă din ultimii ani: 31 de persoane au murit şi peste 8000 s-au îmbolnăvit din septembrie anul trecut, când s-a declanşat epidemia.

Vaccinarea rămâne singura metodă de protejare în faţa rujeolei.

Cu toata acestea rata imunizării a scăzut foarte mult în principal din cauza refuzului părinţilor de a-şi vaccina copiii.

 

Situaţia vaccinării a fost discutată şi la ultima şedinţă de guvern, unde premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului de resort, Mihai Bodog, să înceapă o campanie publică prin care să îi convingă pe părinţi să îşi imunizeze copiii. 

"Împreună cu presa din România, cu tot ceea ce înseamnă mijloc de comunicare să stabiliţi un procedeu prin care să înţeleagă toţi românii că trebuie să fie vaccinaţi copiii. Nu se poate aşa ceva. Înţeleg că vaccinurile le avem dar nu reuşim să ajungem cu ele la destinatar", a spus Mihai Tudose. 

De altfel, Ministerul Sănătăţii a anunţat că urmează să înceapă săptămâna aceasta o acţiune publică de informare privind necesitatea vaccinării copiilor.

Ministrul Florian Bodog a reamintit într-un interviu la RRA care sunt cauzele declanşării epidemiei de rujeolă. 

Florian Bodog: În ultimii 50 de ani acoperirea vaccinală ROR a scăzut în mod constant, asta datorită mai multor factori. În primu şi în primul rând datorită lipsei de informare a părinţilor, datorită informaţiilor eronate care au putut fi culese din mediul on-line şi din alte medii, datorită campaniei anti-vaccinare pe care unele organizaţii au înţeles să o facă şi pe teritoriul României. Şi, hai să recunoaştem, nu în ultimulrând datorită faptului că aprovizionarea cu vaccin a întârziat unele sincopeAutor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza