Radio România promovează cultura şi valorile naţionale la Beijing

În perioada 25-28 aprilie, la Beijing au avut loc mai multe evenimente extrem de importante din lumea mass-media şi a culturii internaţionale în care Radio România a jucat un rol esenţial.

Adăugat: 28 Aprilie 2016
Ultima actualizare:28 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ca membru asociat al Asia Pacific Broadcasting Union (ABU), Radio România a fost prezent la Radio Asia Days 2016 şi Media 2020, două evenimente internaţionale majore la care au participat reprezentanţi a peste 70 de importante organizaţii de radio şi televiziune de pe patru continente, venind din ţări precum China, Japonia, Australia, Coreea de Sud, Indonezia, Malaysia, India, Statele Unite, Franţa, Anglia, Italia, Belgia etc.  

În ultimii ani, Radio România a devenit un actor important, dinamic si respectat în lumea media internaţională, iar aceste două conferinţe au pus şi mai mult în evidenţă consolidarea poziţiei internaţionale a acestuia.  mpreună cu Asia Pacific Broadcasting Union, Radio România a reuşit să pună pentru prima dată faţă în faţă marile companii de media, publice şi private, din est si din vest, iniţiind în 2015 la Bucureşti conferinţa Media 2020, eveniment ce avea să continue la Beijing în 2016 şi a reuşit să impună acest dialog în agenda internaţională până în 2020. 

În contextul conferinţelor de la Beijing, preşedintele Radio România, Ovidiu Miculescu a avut o întâlnire cu preşedintele radioului public chinez, Yan Xiaoming la sediul China National Radio.

Cei doi oficiali au vorbit despre interesul de care s-au bucurat discuţiile din cadrul conferinţelor desfăşurate la Beijing, despre cooperarea în plan cultural şi despre evoluţia tehnologică căreia serviciile publice de media trebuie să îi facă faţă în competiţia cu marii jucători internaţionali din spaţiul digital.

S-a discutat detaliat pe tema relaţiilor între cele două radiouri, cei doi preşedinţi convenind să semneze un acord bilateral în viitorul apropiat.  n cadrul conferinţelor au fost prezentate două dintre cele mai importante evenimente culturale de vocaţie internaţională organizate de Radio România, respectiv Târgul de carte Gaudeamus, la a cărui ediţie din 2016 China va avea statut de invitat de onoare şi Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio RADIRO, la care va participa în 2016 şi Orchestra Naţională a Chinei, festivalul urmând a fi transmis pe reţele de radio şi internet publice şi private din Europa, Asia, Australia şi America de Nord. 

Preşedintele director general al Radio România, Ovidiu Miculescu, declara: "Sunt mândru că împreună cu ABU, Radio România a reuşit să genereze şi să dezvolte un dialog atât de consistent între Europa şi Asia.

Prima ediţie a conferinţei Media 2020 de la Bucureşti a fost un succes major, iar evenimentul organizat acum de China National Radio a amplificat expunerea iniţiativei româneşti la nivel mondial". 

Cu aceeaşi ocazie, alte două dintre proiectele culturale cele mai cunoscute ale Radio România au fost prezentate publicului asiatic.

Vioara lui George Enescu a ajuns în faţa publicului chinez cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin două recitaluri susţinute de soliştii concertişti ai instituţiei, violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail, la sala Conservatorului Central din Beijing şi la sala China National Radio.

Un alt eveniment important al săptămânii de la Beijing a fost ABU Radio Song Festival, spectacol în care România a fost reprezentată printr-o melodie parte a unui alt proiect cultural naţional al cărui coproducător este Radio România, Vă place tango, în interpretarea binecunoscutei cântăreţe Analia Selis. 

Încă odată, Radio România a demonstrat că ştie să se plasează în centrul atenţiei lumii mediatice, să genereze proiecte valoroase, adunând în jur forţe ale presei audiovizuale din 34 de ţări de pe 4 continente.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza