Radio România lansează campania "Vaccin pentru viaţă"

Scopul campaniei "Vaccin pentru viaţă" este informarea populaţiei cu privire la imunizarea prin vaccinare şi impactul asupra sănătăţii publice.

Adăugat: 1 Iunie 2015
Ultima actualizare:1 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Radio România a lansat astăzi o campanie naţională de informare în privinţa vaccinării. Denumit "Vaccin pentru viaţă" proiectul îşi propune ca, în perioada 1-5 iunie, să informeze publicul în privinţa avantajelor şi riscurilor vaccinării şi să ofere sfaturi părinţilor pentru a proteja mai bine sănătatea copiilor.

Aproape cinci milioane de ascultători care aleg zilnic posturile Societăţii Române de Radiodifuziune vor afla de ce este importantă vaccinarea.

În emisiunile noastre vor fi invitaţi medici, specialişti în imunologie, responsabili din Ministerul Sănătăţii, alte autorităţi sanitare şi părinţi care vor împărtăşi din experienţa lor, aceasta în condiţiile în care, în România, rata vaccinării a scăzut sub 90%.

Desfăşurată în prima săptămână a lunii iunie, pe toate posturile Radio România, Campania “Vaccin pentru Viaţă” îşi propune să analizeze problema vaccinărilor din România şi să ofere părinţilor toate informaţiile corecte şi obiective pentru a decide în cunoştinţă de cauză.

În fiecare an, peste 10,5 milioane de copii mor înaintea împlinirii vârstei de 5 ani, iar dintre acestea, aproape 1,5 milioane sunt cauzate de boli care ar putea fi prevenite prin vaccinare.

La nivel mondial, bolile prevenibile prin vaccinare omoară, în fiecare an, 3 milioane de persoane, atât copii, cât şi adulţi, conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

AUDIO: In prima zi a campaniei, invitatul Apelului Matinal este Ministrul Sănătăţii, dr.Nicolae Bănicioiu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
1 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza