Radio România, la conferinţa "Radio Asia 2016"

La Beijing a început ieri conferinţa "Radio Asia 2016" cu o temă la fel de valabilă pe toate meridianele: "Să vorbim în limbaj radio".

Adăugat: 26 Aprilie 2016
Ultima actualizare:26 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Chiar în deschiderea lucrărilor conferinţei "Radio Asia 2016" ministrul Administraţiei de stat pentru presă, Cai Fuchao, a vorbit despre importanţa colaborării dintre radiodifuzorii chinezi şi cei străini pentru ca mesajul naţional să poată fi auzit pretutindeni.

La rândul său, secretarul general al ABU, Javad Mottaghi, a subliniat că mass-media tradiţionale se află acum în mijlocul unei revoluţii tehnologice, care poate aduce noi deschideri industriei audiovizualului.

Pentru aceasta însă, profesioniştii din domeniu trebuie să colaboreze, iar conferinţa Media 2020 reprezintă o importantă platformă pentru schimbul de experienţă.

S-a mai vorbit ieri aici şi despre puterea radioului de a crea în mintea ascultătorilor imagini spectaculoase ale evenimentelor care au loc în lume.

Cu ocazia primei zile a conferinţei "Radio Asia 2016", profesionişti din Australia, Indonezia, China şi Germania au abordat inclusiv capacitatea transmiterii producţiilor posturilor de radio prin intermediul telefoanelor mobile.

Mâine începe la Beijing conferinţa Media 2020, sub genericul "Să ducem mass-media mai departe", a cărei primă ediţie, organizată de Radio România împreună cu Uniunile Radiodifuzorilor din Europa şi din Regiunea Asia Pacific, a avut loc anul trecut la BucureştiAutor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza