Radio România aniversează 85 de ani

Societatea Română de Radiodifuziune organizează Ziua Porţilor Deschise vineri şi sâmbătă, pentru a marca aniversarea a 85 de ani.

Adăugat: 1 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:1 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Radio România sărbătoreşte vineri  85 de ani de existenţă.

Pentru a marca aniversarea, postul public de radio organizează Ziua Porţilor Deschise, începând de vineri, de la ora 9:00 până la ora 17:00, dar şi sâmbătă în intervalul 9.00 - 14.00, pentru a vizita instituţia: Agenţia de presă RADOR, Studioul 31 al postului Radio România Actualităţi, Radio România 3Net "Florian Pittiş", Bucureşti FM, Antena Satelor, Studioul Redacţiei de Teatru Radiofonic sau Sala Radio.

Vă invităm la intrarea din strada Temişana să vizitaţi sediul instituţiei noastre.

Pemierul Victor Ponta a felicitat Radio România cu această ocazie.

El consideră că Radio România este o instituţie de cultură care face parte din istoria României şi care a contribuit mereu la informarea societăţii româneşti.

AUDIO Mesajul premeirului Victor Ponta

Cronologie Societatea Română de Radiodifuziune

Radio România "şi-a îndeplinit sarcina de informare şi educare"

"Radio România şi-a îndeplinit în cei 85 de ani de existenţă sarcina de a informa şi a educa publicul" - a declaratpreşedintele director general al Radiodifuziunii Române, Ovidiu Miculescu, la "Apel matinal".

El a mai spus că în prezent postul public de radio trece printr-un proces de modernizare care doreşte în acelaşi timp să păstreze publicul fidel, dar şi să atragă ascultători mai tineri.

"Misiunea publică este una singură, pe cele trei coordonate, pe informaţie echilibrată, echidistantă, onestă, pe promovarea şi apărarea culturii. Radio România este un jucător cultural, un actor cultural în momentul acesta, pentru că dezvoltă foarte multe proiecte, nu doar în on air ci şi în off air. Radio România, pe această coordonată fundamentală a misiunii sale publice, nu cred că s-a schimbat foarte mult în aceşti 85 de ani şi acesta este un lucru bun. Românii să ne asculte din ce în ce mai mulţi, să vină pe undele noastre public mai tânăr, deci, suntem aici să îi servim exclusiv", a spus Miculescu.

Concert Aniversar susţinut de Orchestra Naţională Radio

Joi seară, personalităţi din ţară şi din străinătate au asistat în Studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Române la un concert aniversar susţinut de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal.

Pe scenă s-au aflat şi violonistul Gabriel Croitoru, violoncelistul Răsvan Suma şi pianistul Horia Mihail. Printre invitaţi s-a aflat şi ambasadorul Mexicului în România, Agustín Gutiérrez Canet, care a fost impresionat de prestaţia artiştilor români.  

"Este o ocazie deosebiăţ şi este o mare plăcere să fi martor şi să reprezinţi poporul mexican la a 85-a aniversare a radioului public român care este o puternică instituţie de cultură. Prezenţa Radio România  pe plan internaţional este cunoscută deoarece acest post poate fi audiat nu numai în Europa, dar şi în Mexic. Pentru mine, este o mare bucurie să fiu prezent astăzi şi să ascult această minunată orchestră şi marii muzicieni pe care îi aveţi. Aş dori să adresez felicitări în numele poporului mexican şi al guvernului din Mexic radioului public român pentru această importantă aniversare", a spus gustín Gutiérrez Cane.

Amănunte despre începuturile Radio România şi  documente din istoria Radioului Public găsiţi pe site-ul Agenţiei de presă RADOR a Societăţii Române de Radiodifuziune.

Şi ambasadorul Franţei la Bucureşti, Philippe Gustin, a urat mulţi ani postului public de radio.

"În lumea muzicii, 85 de ani sunt puţini, dar, pentru o radiodifuziune, sunt numeroşi. Ceea ce apreciez la acest concert şi nu numai - mărturisesc că vin foarte des, de când mă aflu în România, la Sala Radio - este calitatea artiştilor aflaţi pe podium, dar şi acustica sălii, extraordinară.

"Concertul din această seară, pentru mine, care sunt un străin în România, dar deja românizat, am apreciat opusul enescian, unul de tinereţe al autorului, iar ca germanofil, Beethoven este întotdeauna o mare plăcere, şi totul s-a încheiat cu o nuanţă franceză: Musorgski, orchestrat de Maurice Ravel.

"La mulţi ani! Sper că anii ce vor veni îi vor permite Radioului să se dezvolte şi să aibă tot atât de mult succes", a declarat Philippe Gustin.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza