Radio România aniversează 10 ani de când emite pentru românii de peste Prut prin Radio Chişinău

La semnificaţia istorică a datei de 1 Decembrie se adaugă pentru Radio România aniversarea a 10 ani de când emitem pentru românii de peste Prut prin Radio Chişinău.

Adăugat: 1 Decembrie 2021
Ultima actualizare:1 Decembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Radio Chisinau in 1939. Sursa: Radio Chisinău
trimite pe mail

Aniversarea de astăzi va fi marcată la Bucureşti printr-un concert, susţinut la Sala Radio de Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova, sub bagheta maestrului Gabriel Bebeşelea.

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, pe TVR 1 şi TVR 3, dar şi live video streaming pe pagina de internet a Radio România.

Răzvan Dincă, preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune: Vom reuşi să marcăm, odată cu Ziua Naţională a României, şi acest eveniment ce s-a desfăşurat acum 10 ani şi anume deschiderea Radio România Chişinău. Faptul că sunt împreună este simbolic, este aducător de noroc, sperăm noi, şi în acelaşi timp este un mesaj ce trebuie propagat într-un mod inteligent de toate părţile implicate. Vom face, de asemenea, un concert comun cu Orchestra de Cameră, comun în sensul în care avem invitaţi de la Chişinău care vor alcătui împreună cu Orchestra de Cameră a Radio România un ansamblu ce sperăm să creeze emoţie suplimentară prin sinergiile rezultate şi îl vom avea seara, când oferta culturală, cred, a Bucureştiului e extrem de redusă. Dacă dimineaţă etalăm la Arcul de Triumf o paradă militară, seara venim cu florile date de cultură şi de concertul simfonic. La mulţi ani Radio Chişinău! La mulţi ani Radio România! La mulţi ani naţiunea română!

Astăzi la ora 14:00, pe toate posturile Radioului public, se va auzi ora exactă de la Chişinău, urmată de un fragment din prima emisie difuzată în anul 2011.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza