Radio România a luat şase premii la Festivalul "Takton"

Cel mai important trofeu câştigat de Radio România este Marele Premiu pentru cea mai bună radiodifuziune serviciu public participant în concurs.

Adăugat: 16 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Radio România a luat Premiul pentru al doilea an consecutiv la cea de-a 14-a ediţie a prestigiosului Festival Concurs "Takton" de la Novi Sad, Serbia.

Radio România a mai luat încă şase premii la diferite secţiuni.

"Radio România a luat şase premii la această ediţie a Festivalului "Takton" 2013 şi a luat şi Marele Premiu pentru cea mai bună radiodifuziune serviciu public participant în acest concurs. Deci, practic, am luat şapte premii. Radio România este foarte bine văzut şi este considerat ca un factor care a crescut nivelul calitativ al festivalului", a spus Pfaff Konrad, inginer şef la Radio Timişoara.

Festivalul Internaţional "Takton" de la Novi Sad care premiază calitatea sunetului promovat în producţiile de radio şi televiziune funcţionează încă de acum 30 de ani cu întrerupere în perioada războaielor iugoslave.

Radio România a participat anul acesta la 30 de secţiuni, printre care teatru, dramă, reportaj şi muzică.

Scopul competiţiei este acela de a obţine o imagine de ansamblu asupra noilor realizări în ceea ce priveşte tehnologia înregistrării sunetului din ultimii doi ani şi să ofere o evaluare profesională a calităţii tehnice a înregistrărilor.

Concursul contribuie în mod semnificativ la promovarea producției de programe de radio și televiziune şi, în același timp, reprezintă o provocare care are rolul să conducă la îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor tuturor creatorilor de program.

În timpul competiției , producătorii de echipamente de renume, atât pentru radio și televiziune oferă participanților și vizitatorilor deopotrivă , posibilitatea de a se familiariza cu cele mai noi dispozitive.

Un alt avantaj al concursului " Taktons " este acela că oferă atât pentru concurenţi, cât şi pentru vizitatori posibilitatea de a încerca și auzi echipamente care funcționează în condiții reale acustice.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:
17 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza