Radio România 90. Se lansează primul sitcom despre naşterea teatrului radiofonic în România

Manifestările Radio România 90 continuă de-a lungul întregii săptămâni.

Adăugat: 29 Octombrie 2018
Ultima actualizare:29 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La această oră (ora 16.00), în foaierul Sălii de concerte a Radiodifuziunii este prezentat primul sitcom despre naşterea teatrului radiofonic în România.

Se numeşte "Undeva în 28" şi este produs de Redacţia Teatru şi de Radio România Actualităţi.

Pe parcursul a 11 episoade difuzate pe frecvenţele noastre, începând cu 1 noiembrie, cei 60 de actori din distribuţie pun în scenă, în manieră comică, naşterea Radioului şi a teatrului radiofonic.

Scenariul pleacă de la realităţi documentate, semnalate nu doar prin referine la date şi fapte, ci şi prin denumirea unora dintre personaje cu nume reale.

Georgică Severin, preşedinte-director general Radio România, precizează că acest prim sitcom românesc va fi difuzat şi la studiourile teritoriale.

Georgică Severin: Poţi să-ţi imaginezi că n spatele vocilor este cine vrei tu şi atunci, vocea poate fi atât de întrepătrunsă cu propria ta personalitate încât eşti pe o scenă mult mai mare decât a unui teatru clasic. Să ştiţi că acest sitcom, chiar dacă va avea premiera pe RRA, va fi difuzat în următoarea perioadă pe mai multe canale, inclusiv, probabil, vom discuta şi difuzarea sa pe unele teritoriale. Trăiască Radio România!

Oana Cristea Grigorescu, coordonatoarea proiectului şi critic de artă afirmă: "Nu e o întâmplare că episoadele noastre se lansează la 1 noiembrie, se încheie în data de 2 decembrie, între două mari aniversări care ne caracterizează şi spun ceva despre misiunea culturală a Radio România şi despre unitatea noastră culturală pe care o veţi simţi în producţia noastră".

Rodica Mandache, unul dintre personajele serialului "Undeva 28"Toată trupa acestui sitcom este formată din actorii numărul 1 ai vremii, acum. Noi ne-am străduit toţi şi din străduina asta, cine ştie cum ne pune Dumnezeu mâna pe cap şi spune: Hai că e bine ce aţi făcut!Autor:
Florentina Varga
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza