Radio Chişinău împlineşte doi ani

De doi ani, Radio Chişinău poartă nealterat simbolul Radio Basarabia, post înfiinţat în 1939 şi reprimat cu brutalitate de către ocupaţia sovietică.

Adăugat: 1 Decembrie 2013
Ultima actualizare:1 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Radio Chişinău, canalul Radio România din Republica Moldova, sărbătoreşte, pe 1 Decembrie , doi ani de când a fost lansat.

Pe 1 decembrie 2011, pentru prima oară în istoria Societăţii Române de Radiodifuziune, ora exactă a fost dată, pe toate canalele naţionale şi regionale ale SRR, de la Chişinău.

"Aici Radio Chişinău. A fost ora 14:00". Acesta este primul semnal lansat în urmă cu doi ani şi care s-a auzit în rotundul plin al ţării.

AUDIO Mircea Dascaliuc de la Radio Chişinău, în dialog cu Gabriel Basarabescu, despre aniversarea Radio Chişinău.

Radio Chişinău poartă nealterat simbolul Radio Basarabia, post înfiinţat în 1939 şi reprimat cu brutalitate de către ocupaţia sovietică.

Printr-un exerciţiu jurnalistic onest şi echilibrat, prin echidistanţă, acurateţe şi adevăr, Radio Chişinău militează constant pentru recuperea identităţii de limbă, cultură şi spiritualitate a românilor basarabeni. 

"Vreau să le spun celor de la Radio Chişinău, spor în toate, pentru că sunt o echipă splendidă. 

Îmi place că e Radio Chişinău. E radioul nostru. Vreau să vă felicit. Radio Chişinău, sunteţi o echipă bravo!

Vă spun la mulţi ani din tot sufletul, pentru că suntexti o echipă cu suflet, sunteţi o undă liberă, ne face plăcere să auzim şi ştirile de peste Prut", au spus ascultătorii Radio Chişinău.

De 1 Decembrie, Ziua Marii Uniri a României, a românilor de pretutindeni, Radio Chişinău îşi onorează statutul şi dă un mesaj limpede în spaţiul public, mijlocit de un impresionant concert aniversar în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Ziua Unirii, sărbătoare la Chişinău

În Capitala Republicii Moldova vor avea loc şi manifestări dedicate Zilei Unirii.

Platforma Civică "Acţiunea 2012", care reuneşte mai multe organizaţii care militează pentru unirea celor două ţări, a anunţat că în jurul clădirii Guvernului de la Chişinău va fi creat un lanţ uman sub forma unei hore uriaşe.   

Televiziunea Română lansează, la Chişinău, grila destinată publicului din Republica Moldova.

Aceasta cuprinde emisiunile informative ale TVR, talk-show-urile care tratează temele importante ale zilei şi subiectele europene, precum şi emisiuni de divertisment, cultură, documentare şi reportaje,  se arată într-un comunicat al instituţiei.
 Autor:
Mircea Dascaliuc
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza