Rabla Clasic şi Rabla Plus pot fi accesate de joi 18 mai

Persoanele fizice vor putea accesa de mâine programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu.

Adăugat: 17 Mai 2017
Ultima actualizare:17 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Andrei Iorgulescu, director în cadrul instituţiei, a precizat că anul acesta cele două programe au primit mai mulţi bani. 

"Dacă vorbim de Rabla Plus, de exemplu, la un cuantum al finanţării ridicat, dublu chiar peste dublu faţă de anul precedent, vorbim de 45.000 de lei, aproximativ 10.000 de euro pentru autovehicule electrice, şi 20.000 de lei pentru hibride electrice. De asemenea, la rabla Clasic, dacă vorbim de persoane juridice, acestea faţă de anul trecut au o perioadă de zece zile, în care pot înlătura anumite aspecte de neconformitate. Ca şi anul trecut, cele două programe Rabla, Rabla Plus pot fi cumulate, bineînţeles este o persoană care are o maşină de casat şi vrea să-şi ia un autovehicul electric, casează maşina prin programul Rabla, ia o subvenţie de 6500 de lei, achiziţionează autovehiculul electric, ia subvenţia de 45.000 de lei, deci practic o să ajungă aproape de 11.000 de euro per total", a declarat  Andrei Iorgulescu. 

Bugetul alocat în acest an programului Rabla Clasic este de 180 de milioane de lei, iar pentru Rabla Plus au fost alocate 45 de milioane de lei, ne-a transmis reporterul nostru, Cătălin Radu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza