Quintus: Am îndoieli cu privire la fuziunea PDL - PNL. Soluția este alianța

Mircea Ionescu Quintus susține că în condițiile în care PDL și PNL nu se înțeleg asupra păstrării indentității, singura soluție ar fi o alianță. Iohannis și Antonescu pledează pentru fuziune.

Adăugat: 1 Iulie 2014
Ultima actualizare:1 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Ionescu Quintus, președinte de onoare al PNL
trimite pe mail

UPDATE Negocierile PNL pentru fuziunea cu PDL vor continua.

Biroul Politic al PNL a decis marți acest lucru, la prima reuniune în noua componenţă, rezultată în urma alegerilor de la Congresul de săptămâna trecută.

Înaintea întâlnirii PNL, preşedintele de onoare Mircea Ionescu-Quintus a declarat că are îndoieli cu privire la fuziunea cu PDL, punctând că în condiţiile în care niciunul dintre cele două partide nu renunţă la identitate, singura soluţie de colaborare este alianţa.

"Eu am spus că după ce în statutul nostru am înscris protejarea valorilor fundamentale ale partidului nostru, adică nume, identitate, continuitate şi aşa mai departe şi este regulă de statut, înseamnă că dacă se face o fuziune se face în condiţiile acestea, adică în interiorul partidului, cel care fuzionează, în mod firesc, îşi pierde identitatea", a declarat Quintus, înainte de prima şedinţă a Biroului Politic Naţional de după congresul partidului.

El a susţinut că ştie de declaraţia prim-vicepreşedintelui PDL, Cătălin Predoiu, potrivit căreia acesta nu acceptă denumirea de PNL, şi este de părere că în situaţia în care nici liberalii şi nici democrat-liberalii nu renunţă la identitatea lor, singura soluţie este alianţa.

El avansează soluţia alianţei între PNL şi PDL cel puţin până la alegerile prezidenţiale.

"Şi dacă ne înţelegem să nu plecăm de la ideea că orice alianţă se desface după un timp ca şi căsătoriile (...), putem rezista un timp, cât interesele noastre sunt împreună", a afirmat Quintus.

Iohannis merge pe fuziune

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat marţi că opţiunea liberalilor este clară şi aceasta vizează fuziunea cu PDL.

"Opţiunea, linia PNL este foarte clară şi a fost stabilită de Congresul PNL. PNL este clar pentru fuziunea cu PDL şi vor continua chiar astăzi negocierile cu noua echipă din partea noastră în deplină cunoştinţă de cauză şi cu decizia congresului în spate", a spus Iohannis, întrebat cu privire la declaraţia preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, referitoare la o alianţă cu PDL.

Varianta fuziunii, agreată și de Antonescu

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că trebuie făcute toate eforturile "rezonabile" în vederea unei fuziuni cu PDL.

"Trebuie făcute toate eforturile, după părerea mea, eforturile rezonabile, pentru a face o fuziune", a afirmat Antonescu, înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional al partidului.

Întrebat ce l-a făcut să se revină asupra deciziei de a se retrage, aşa cum a spus după alegerile europarlamentare, fostul lider liberal a arătat că nu s-a constituit repede un consens în jurul unei formule de candidatură.

"Speranţa mea că se va constitui repede şi la nivelul PNL şi, de altfel, nu numai la nivelul PNL, dacă vorbim de un candidat unic, un consens în jurul unei formule de candidatură nu s-a realizat, pentru că un segment important din partid şi din afara partidului susţine în continuare că ar trebui să verificăm toate ipotezele înainte de a face o alegere", a mai spus Antonescu.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
1 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza