Putin aşteaptă rezultatele oficiale pentru a se pronunţa asupra referendumului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, îşi va formula poziţia faţă de referendumul din Ucraina doar după anunţarea rezultatelor acestuia, însă decizia sa este greu de prognozat, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Adăugat: 12 Mai 2014
Ultima actualizare:12 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse
trimite pe mail

Întrebat dacă decizia preşedintelui Putin va fi influenţată de refuzul activiştilor din sud-estul Ucrainei de a amâna referendumurile, aşa cum le solicitase liderul de la Kremlin, Dmitri Peskov a precizat că a fost vorba de o recomandare.

El a adăugat că această recomandarea ar fi fost dificil de urmat chiar şi ţinând cont de autoritatea de care se bucură preşedintele Rusiei.

Corespondentului RRA, Alxandr Beleavschi aminteşte că, duminică, 11 mai,  Departamentul de Stat American a acuzat Rusia că nu a făcut uz de infleunţa sa asupra separatiştilor pentru a opri desfăşrarea referendumurilor.

Oficiali europeni şi americani au avertizat Moscova cu sancţiuni economice, dacă aceasta va recunoaşte rezultatele referendumurilor şi, prevalându-se de ele, va încerca să delegitimeze alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina prevăzute pentru 25 mai.

Dmitri Peskov a numit sancţiunile occidentale "o inepţie absolută".

Statele Unite şi Uniunea Europeană acuză Rusia pentru tot ceea ce se întâmplă în Ucraina, dar nu au recurs la influenţa lor pentru a determina Kievul să nu folosească blindatele la Kramatorsk şi Slavensk şi să prevină astfel împuşcarea unor oameni paşnici, a afirmat el.

Ameninţând Rusia cu sancţiuni, Statele Unite şi Uniunea Europeană - a spus Peskov - duc o politică iezuită, principalul lor scop fiind să asigure desfaşurarea alegerile prezidenţiale pentru a legitima, astfel, lovitura de stat pe care au organizat-o în Ucraina, citează corespondentul RRA în Federaţia Rusă.

De precizat că separatiştii din estul Ucrainei şi-au proclamat victoria în referendumul care a avut loc duminică,  cu toate că rezultatele oficiale vor fi cunoscute abia  luni, 12 mai.Autor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza