Publicul "are nevoie de știri credibile"

La Sinaia are loc întâlnirea anuală a Asociaţiei Internaţionale a Radiodifuzorilor Publici, prima organizată în Europa de Sud-Est.

Adăugat: 13 Septembrie 2017
Ultima actualizare:13 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Întâlnirea anuală a Asociaţiei Internaţionale a Radiodifuzorilor Publici, Sinaia, septembrie 2017. Foto: Alexandru Dolea.
trimite pe mail

Experţi în radio şi televiziune din peste 40 de ţări împărtăşesc experienţe şi idei despre modul optim în care se poate face faţă provocărilor specifice acestor instituţii.

Colaborarea mass media publice în combaterea ştirilor false şi a populismului este esenţială într-o lume în care internetul şi reţelele sociale au devenit unelte utilizate în influenţarea opiniei publice.

Directorul cele mai mari asociaţii la nivel global a posturilor publice, Sally Ann Wilson, spune că acţiunea în acest sens a fost până acum una destul de timidă.

"Noi suntem presă publică şi este diferit. Noi nu ne ocupăm doar de divertisment. Publicul are nevoie de ştiri credibile, în special când are loc un dezastru, când este o situaţie de urgenţă sau criză. Noi trebuie să ne impunem şi să arătăm că ştirile noastre sunt de încredere", spune Sally Ann Wilson.

Instituţiile publice trebuie să pună accentul pe independenţa, acurateţea, diversitatea, valori care le oferă o identitate, iar pe de altă parte trebuie să profite de oportunităţile oferite de noile tehnologii pentru a fi rapide, flexibile şi a se conecta cu publicul, spuneau la Sinaia, experţii media.

Cauza serviciilor publice va fi mai bine promovată în toată Europa odată cu alegerea noului director al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune, Noel Curran.

"Înţeleg pe delin importanţa Radioului. De asemenea, am înţeles că totul se schimbă în această lume în care trăim şi că toate sectoarele trebuie să colaboreze mai strâns", a sustinut Noel Curran.

Şi posturile publice acordă o atenţie sporită utilizării noilor tehnologii pentru a produce conţinut de calitate. Televiziunea Publică din Japonia va dispune în curând de o tehnologie revoluţionară pentru a transmiste în format ultra HD 4K şi 8K, aşa-numita tehnologie Super Hi-Vision, care va fi disponibilă pentru public în decembrie 2018 , a anunţat la Sinaia , preşedintele postului public nipon, Ryoichi Ueda.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza