PSD vrea să sesizeze la CCR un posibil conflict între preşedinte şi Parlament

PSD intenționează să sesizeze CCR, după ce Ludovic Orban a fost desemnat din nou pentru funcţia de premier.

Adăugat: 9 Februarie 2020
Ultima actualizare:9 Februarie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD
trimite pe mail

Partidul Social - Democrat intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict între preşedinte şi Parlament, după ce Ludovic Orban a fost desemnat din nou pentru funcţia de premier.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că s-a consultat cu juriştii partidului, dar şi cu preşedintele Pro România, Victor Ponta, iar o decizie finală va luată mâine.

Şi ieri, social-democraţii afirmau, într-o postare pe pagina de Facebook a partidului, că PSD i-a propus preşedintelui o soluţie pentru evitarea crizei politice, şi anume un premier care nu e membru PSD, cu ţinută intelectuală şi bună reputaţie externă, având o majoritate în parlament ce i-ar fi permis gestionarea guvernării până la alegerile din iarnă.

Ei amintesc, însă, că preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea, social-democraţii întrebându-se, totodată, de ce acesta doreşte neapărat o criză politică în România.

Amintim că, în urmă cu două zile, şeful statului l-a desemnat pe liderul PNL, Ludovic Orban, drept candidat la funcţia de prim-ministru pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului executiv.

Şeful statului a făcut această alegere după consultări cu partidele parlamentare, la care PSD şi Pro România, dar şi USR au venit cu propriile propuneri de premier: Remus Pricopie, respectiv Dacian Cioloş.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza