PSD vrea să îl dea în judecată pe președintele Iohannis

Comitetului Executiv Naţional al PSD, reunit la Mamaia, a decis să îl acţioneze în instanţă pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru afirmaţia potrivit căreia Guvernul este corupt.

Adăugat: 1 Septembrie 2019
Ultima actualizare:1 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comitetului Executiv Naţional al PSD, reunit la Mamaia, a decis să îl acţioneze în instanţă pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru afirmaţia potrivit căreia Guvernul este corupt.

Premierul Viorica Dăncilă a mai anunţat că dacă nu se va rezolva problema interimatului de la ministerele: Energiei, Mediului şi al Relaţiei cu Parlamentul - care au fost deţinute de ALDE - va fi sesizată Curtea Constituţională.

Premierul a declarat că o remaniere guvernamentală care să fie prezentată în legislativ nu este o urgenţă.

Prim-ministru afirmă că prioritatea o reprezintă actul de guvernare şi atrăgea atenţia că ar putea apărea un blocaj din punct de vedere administrativ dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va accepta propunerile de interimat la cele trei ministere.

Viorica Dăncilă a precizat că va avea luni o discuţie telefonică cu şeful statului pentru rezolvarea situaţiei, iar în caz contrar va fi sesizată Curtea Constituţională:

Viorica Dăncilă: Deocamdată nu suntem blocaţi, o să vedem. Eu pornesc de la buna-credinţă că, întotdeauna sunt un om echilibrat şi un om care caută consens, că domnul preşedinte luni va nominaliza cei trei miniştri care să asigure interimatul.

Totodată Viorica Dăncilă a anunţat că social democraţii îl vor acţiona în judecată pe preşedintele Klaus Iohannis, ca urmare a declaraţiilor acestuia cu privire la faptul că Guvernul este corupt.

Viorica Dăncilă: Este foarte uşor de lipit etichete, dar aceste etichete trebuie să aibă un fundament. Nu am avut niciodată probleme de corupţie, ba, dimpotrivă, am fost unul dintre luptătorii împotriva corupţiei, pentru statul de drept şi pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Prim-ministru a precizat că în zilele următoare va fi stabilită, împreună cu avocaţii, încadrarea juridică a afirmaţiei preşedintelui.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza