PSD vrea referendum pentru Constituţie, odată cu prezidenţialele

Prin organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei odată cu primul tur al prezidenţialelor se vor îndeplini şi condiţiile de cvorum, iar organismele europene au timp să-şi expună opiniile, susţin liderii PSD.

Adăugat: 30 August 2013
Ultima actualizare:31 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Social Democrat  va propune ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să aibă loc o dată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, a decis vineri Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii, reunit la Mamaia.

"Vom propune în cadrul USL ca referendumul pentru modificarea Constituţiei să aibă loc în acelaşi timp cu primul tur al alegerilor prezidenţiale de anul viitor. În acest fel, se vor îndeplini şi condiţiile de cvorum, dar va fi şi timp suficient pentru opiniile Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene", a spus Ponta la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD care are loc la Mamaia.

El a adăugat  că până atunci există posibilitatea de a îmbunătăţi proiectul prin dezbateri.

PNL este de acord cu propunerea PSD ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să fie organizat odată cu cu primul tur al prezidenţialelor.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut vineri că primul tur al alegerilor prezidenţiale ar fi o dată potrivită pentru organizarea referendumului de revizuire a Constituţiei şi a punctat că în ceea ce priveşte numărul de regiuni în care ar urma să fie reorganizată România nu trebuie să însemne complicarea lucrurilor.

O decizie finală va fi luată după consultarea în USL.

FOTO Alexandra Cristea. Reuniunea grupurilor parlamentare PSD

Descentralizarea, în toamnă

Descentralizarea administrativă în vederea regionalizării va fi prioritatea viitoarei sesiuni legislative, a declarat premierul Victor Ponta, la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, care are loc la Mamaia.

Liderul social-democrat le-a cerut aleşilor PSD să voteze solidar în parlament atunci când este vorba de proiectele naţionale, excepţie făcând exploatarea minieră de la Roşia Montană, unde fiecare este chemat să voteze aşa cum crede de cuviinţă

Victor Ponta a admis că se va discuta în cadrul Uniunii Social Liberale despre modificarea legii 315, privind regiunile de dezvoltare, astfel încât să se poată trece din această toamnă la descentralizare, transmite redactorul RRA, Alexandra Cristea.

Premierul Victor Ponta va trimite luni, odată cu începerea noii sesiuni legislative, o invitaţie oficială la dialog adresată tuturor partidelor parlamentare, pe tema regionalizării, care, consideră şeful Executivului, nu este doar proiectul USL, ci şi al României.

Foto: Alexandra Cristea. Lideri PSD la reuniunea grupurilor parlamentare

Invitaţie la dialog pentru acordul cu FMI

Liderul PSD vrea să consulte PDL şi UDMR pe tema noului acord cu FMI şi pe marginea bugetului pe 2014.

El îşi exprimă speranţa cu UDMR şi PDL vor fi deschise dialogului pe această temă

"Sunt convins că şi cei de la PDL şi cei de la UDMR, chiar dacă sunt în opoziţie, înţeleg că nu pot să refuze dialogul pe aceste două subiecte importante pentru România şi merg la acest dialog cu toată convingerea că nu le ştim noi de la USL pe toate. Orice idee bună o vom include", a declarat preşedintele PSD, la Mamaia, la finalul Comitetului Executiv Naţional al partidului.

PSD vrea să obţină 35% la europarlamentare

O altă decizie a Comitetului Executiv al PSD s-a referit la modul de organizare pentru alegerile europarlamentare, acolo unde PSD îşi propune, potrivit lui Victor Ponta, să fie pe primul loc şi să obţină cel puţin 35% dintre voturi.

PSD va merge singur la europarlamentare şi nu în alianţă cu PNL şi PC.

"PSD va merge singur în această competiţie, pentru că fac parte din familii europene diferite faţă de partenerii din USL şi deşi sondajele îi creditează pe social-democraţii cu 40% din preferinţele electoratului, realist ar fi obţinerea unui scor de 35%", a spus Ponta.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Alexandra Cristea
Adăugat:
30 August 2013
Ultima actualizare:
31 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza