PSD vrea prezența obligatorie la audieri a personelor chemate de o comisie parlamentară

Parlamentarii PSD vor să modifice Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru a introduce prezenţa obligatorie la audieri a celor chemaţi de către o comisie parlamentară de anchetă.

Adăugat: 2 Mai 2017
Ultima actualizare:2 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florin Iordache
trimite pe mail

Social-democraţii propun modificarea Regulamentului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului, astfel încât o comisie parlamentară să poată desfăşura o anchetă cu privire la activitatea unor instituţii sau persoane, în paralel cu o acţiune similară iniţiată de justiţie.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a precizat că, prin această iniţiativă, PSD vrea să introducă prezenţa obligatorie la audieri a celor chemaţi de către o comisie parlamentară de anchetă.

"Activitatea penală sau activitatea pe care o desfăşoară Parchetul este o altă anchetă. Tocmai de aceea, sunt două acţiuni total diferite. Deci, dacă sunt fapte de natură penală şi în această anchetă parlamentară reies faptele de natură penală, fără îndoială faptele respective sunt înaintate Parchetului, nu poate face Parlamentul anchetă penală. Ancheta penală este anchetă penală. Persoanele [despre] care consideră comisia respectivă că pot aduce informaţii concludente [prin] care să aflăm adevărul, fără îndoială, sunt invitate", a spus Florin Iordache.

Propunerile PSD au fost prezentate, astăzi, conducerii Parlamentului, transmite redactorul RRA Angela Matei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza