PSD vrea explicații de la premier legate de cazul de corupție de la Unifarm

PSD vrea să afle dacă şeful guvernului a ştiut despre afacerea anchetată de DNA sau s-a implicat în aceasta.

Adăugat: 28 Iunie 2020
Ultima actualizare:28 Iunie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Ștefan Radu Oprea
trimite pe mail

Social-democraţii vor face demersurile necesare pentru a-l chema pe premierul Ludovic Orban în parlament să dea explicaţii legate de cazul de corupţie de la compania Unifarm.

PSD vrea să afle dacă şeful guvernului a ştiut despre afacerea anchetată de DNA sau s-a implicat în aceasta. Social-democraţii aşteaptă o reacţie şi din partea preşedintelui Klaus Iohannis pe tema legăturilor pe care premierul Ludovic Orban le-ar avea cu persoanele implicate în acest scandal de corupţie.

Senatorul PSD, Radu Oprea: Premierul nu are dreptul să tacă. Acuzaţiile sunt mult prea grave şi îl vizează direct şi personal. Trebuie să răspundă la mai multe întrebări pe care îl vedem că le evită: faptul că există o legătură directă între dumnealui şi administratorul firmei implicate în scandalul de corupţie, dacă a făcut acele intervenţii personale către directorul Unifarm.

Solicitarea social-democraţilor vine după ce în presa online au apărut articole care susţin că liderul liberal ar un apropiat al femeii care a intermediat afacerea anchetată.

Şeful executivului spune că nu a lucrat niciodată cu această persoană şi că directorul acuzat de procurori ocupa această funcţie înainte de instalarea Guvernului Orban.

Amintim că directorul Unifarm, Adrian Ionel Eugen, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce procurorii DNA l-au acuzat că ar fi cerut mită, în martie, 760.000 de euro pentru acordarea unui contract de achiziţie de măşti şi combinezoane de protecţie împotriva infectării cu COVID-19.

El neagă acuzaţiile şi spune că instituţia pe care o conduce nu este obligată să desfăşoare licitaţii publice, iar în cazul de faţă o astfel de procedură ar fi produs întârzieri, care ar fi dus la pierderi de vieţi omeneşti.Autor:
Gabriela Mitrovici
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza