PSD vrea construirea unui centru medical, la București

PSD vrea să construiască în București un centru medical conectat cu alte 8 spitale municipale din țară.

Adăugat: 14 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD, candidat la Camera Deputaților
trimite pe mail

Partidul Social Democrat prevede în Programul de sănătate construirea unui centru medical, la București, care să fie spital clinic, centru de urgență, universitar și de cercetare şi conectat cu alte 8 spitale municipale din țară.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, candidat pentru un nou mandat de deputat în județul Teleorman, a declarat că în România există suficiente resurse pentru realizarea acestui obiectiv.

"Spitalul Republican Carol Davila, de fapt, este un complex medical, va include Universitatea de Medicină şi Farmacie, creşă, grădiniţă, şcoală pentru personalul medical, căminele pentru studenţii la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Dotarea va fi făcută cu cele mai noi echipamente. Suprafaţa va fi de 60 - 80 de hectare. Spitalul va fi mai mare decât AKH din Viena. Noi nu mai vrem ca românii să meargă ori la Anadolu, în Turcia, ori la AKH, în Viena. Avem capacitate să facem în România un asemenea centru", a spus Dragnea.

PNL susţine familia tradiţională

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că programul de guvernare liberal sprijină familia tradițională.

Alina Gorgiu, care candidează la senat în judeţul Timiş, a susținut că trebuie supusă votului, printr-un referendum, inițiativa legată de definirea familiei în Constituție, ca fiind reprezentată de uniunea dintre un bărbat și o femeie.

"PNL susţine familia tradiţională, este un punct-cheie din programul de guvernare "Familia", măsurile care încurajează natalitatea, demografia, însă credem, în egală măsură, în forme de protecţie juridică pentru minorităţi, aşa cum Constituţia prevede. Orice iniţiativă legislativă a cetăţenilor, peste trei milioane de semnături, este legitimă, îşi urmează calea parlamentară. În opinia mea, în primăvară poate fi supusă referendumului naţional", susține Gorghiu.

UDMR vrea folosirea limbii materne în instituţiile publice

UDMR doreşte ca acolo unde există o comunitate etnică semnificativă să fie permisă minoritarilor folosirea limbii materne în instituţiile publice, a declarat preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Propunerea lui este de reducere a pragului de la 20 la 10 procente pentru ca o comunitatea etnică să fie cosniderată semnificativă.

"Noi propunem coborârea pragului de la 20 la 10% şi considerăm că ar fi o abordare corectă, ţinând cont de realitatea de pe teren, fiindcă sunt comunităţi semnificative. De exemplu, la Cluj trăiesc în jur de 60.000 de maghiari, totuşi, o comunitate extrem de puternică, dar în municipiul Cluj am coborât sub 20%. Noi considerăm că pentru o astfel de comunitate atât de numerică un prag de 10% este mai aproape de realitatea din România", a declarat Kelemen Hunor.

ALDE propune un pact politic pentru investiții

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, susţine că România are indicatori economici foarte buni şi o creştere bazată pe consum.

El spune că aceasta trebuie însă dublată de investiţii.

ALDE propune în acest sens  un pact prin care toate partidele  se obligă să acorde 6 la sută din PIB pentru investiţii publice.

"Noi chiar ne-am permis să facem un apel, dacă partidele vor adera la această dezbatere, la acest pact pe care l-am propus este foarte bine, atunci angajamentul pe care îl facem noi primii, astăzi, este că dacă un guvern din care fac parte partidele politice care s-au angajat la pact nu realizează 6% din PIB în fiecare an, la sfârşitul anului să-şi prezinte demisia", a spus Constantin.

Daniel Constantin doreşte să obţină un nou mandat de deputat în Bucureşti.

USR îl sprijină pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de premier

Uniunea Salvați Romănia ofera posibilitatea oamenilor de a se exprima și de a contribui la bunul mers al societății, crede liderul ei, Nicusor Dan.

El a reamintit ca Uniunea il sprijina pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de premier pentru ca este onest.

"Am văzut, în sfârşit, în România o guvernare onestă şi am văzut, mai ales în actul de guvernare, foarte mult bun simţ. Ne-am bucurat când, cumva răspunzând aşteptării populaţiei, domnul Cioloş a lansat platforma "România 100", ne-am bucurat să găsim acolo multe din lucrurile pentru care noi milităm şi pentru care ne-am înfiinţat", a susținut Dan.
 
Nicușor Dan candidează în Bucuresti la Camera Deputaților.

Alianța Noastră România sprijină candidatul cel mai bine clasat în Harghita

Preşedintele partidului Alianța Noastră România, Marian Munteanu, se află în fruntea listei candidaților pentru Senat.

El a declarat că partidul Alianța Noastră România a decis ca în județul Harghita să nu propună nici un candidat pentru a-l sprijini pe cel mai bine clasat dintre candidații de etnie română.

"Am decis să renunţăm la o candidatură în judeţul Harghita din dorinţa de a sprijini, în acest fel, un candidat /român/ mai bine plasat şi electoratul nostru va primi din partea noastră rugămintea să-l susţină pe acela. Ştiţi foarte bine, este posibil ca voturile să se fi împărţit şi, atunci, să nu mai iasă nimeni. Prima noastră acţiune politică efectivă - un gest de deschidere faţă de interesele comunităţii româneşti la apelul societăţii civile din judeţele Harghita, Covasna", a spus Marian Munteanu .
 
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza