PSD va vota bugetul dar cere soluţii pentru majorarea salariului minim

PSD critică decizia Guvernului de a nu majora salariul minim pe economie şi cere executivului să prezinte argumente serioase pentru orice întârziere a aplicării acestei măsuri.

Adăugat: 10 Decembrie 2015
Ultima actualizare:10 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Dacian Cioloş şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea
trimite pe mail

Liderul social-democrat, Liviu Dragnea, susţine că Ministrul Finanţelor trebuie să vină, cât mai curând, cu un studiu de impact al creşterii salariului minim, iar Parlamentul trebuie să găsească cele mai bune soluţii pentru bugetul de anul viitor. "

"Teoretic, nu avem de ce să votăm împotrivă, dar încercăm să găsim soluţii pentru ca acest buget, odată ce se transformă în lege, să fie mai bun decât vine de la Guvern. Ăsta este rolul Parlamentului. De-aia se discută în Parlament, indiferent ce guvern propune un proiect de buget. Sumele pentru echilibrarea bugetelor locale, într-adevăr, sunt mai mici decât sunt dorinţele şi chiar nevoile comunităţilor locale şi o să vedem în Parlament dacă se pot găsi soluţii pentru a fi majorate", a afirmat Dragnea. 

PSD a adoptat Codul de Etică şi Conduită

De menţionat că miercuri seară,  social democraţii au adoptat în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, Codul de Etică şi Conduită al PSD.

Potrivit documentului, candidaţii PSD la funcţii politice sau administrative rămân fără susţinerea partidului dacă împotriva lor s-a început urmărirea penală, dacă au fost trimişi în judecată, au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie sau se află în stare de arest preventiv la domiciliu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza