PSD va sesiza CCR dacă Guvernul Orban își asumă răspunderea pe buget

PSD va sesiza CCR în cazul în care Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pe legea bugetului de stat.

Adăugat: 15 Decembrie 2019
Ultima actualizare:15 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul ministru de finanţe, social-democratul Eugen Teodorovici, afirmă că, în cazul în care Guvernul PNL îşi va asuma răspunderea pentru legea bugetului de stat pentru anul viitor, PSD va sesiza Curtea Constituţională.

El a adăugat că partidul său nu se teme să depună o moţiune de cenzură, dacă executivul va opta pentru angajarea răspunderii, dar menţionează că prima cale de atac este sesizarea la Curte.

Eugen Teodorovici: Înţeleg dorinţa dlui Orban de a nu se adăuga amendamente la această lege, dar este o abordare incorectă. Se creează un precedent foarte periculos. Constituţia spune foarte clar că acest buget se depune la Parlament pentru aprobare. Aprobarea se depune, pentru ce? Pentru o dezbatere. Vorbim de calendarul acestui buget. Discuţiile trebuie să se facă în CSAT, trebuie să fie şedinţa CSAT organizată. În prealabil trebuie să fie o discuţie cu CES-ul. Din punctul nostru de vedere, clar, al PSD, este o abordare neconstituţională şi pentru faptul că este normal, corect şi legal să avem o discuţie în parlament legată de buget.

Fostul ministru de finanţe a mai spus că, pentru anul 2019, cheltuielile sunt supraestimate, iar veniturile subestimate, în timp ce, pentru anul viitor. se face invers.

El a criticat Guvernul Orban pentru că ar fi crescut în mod intenţionat deficitul bugetar pe anul acesta pentru a demonstra cu orice preţ că are o moştenire grea, ne-a transmis reporterul RRA, Alina Stănuţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza